Redactia.ro
Home » Sport » Cum a fost umilită o baschetbalistă celebră în închisoare!

Cum a fost umilită o baschetbalistă celebră în închisoare!

Yelena Leuchanka, baschetbalista inchisoare

Yelena Leuchanka (37 de ani), una dintre cele mai cunoscute baschetbaliste din lume și-a petrecut 15 zile în închisoare. A fost arestată pentru că a protestat împotriva regimului din Belarus. După eliberare, Leuchanka a povestit cum a fost umilită în închisoare.

Fosta jucătoare a ajuns după gratii pentru că a participat la protestele împotriva liderului de la Minsk, Belarus, Aleksandr Lukashenko. A stat în închisoare 15 zile, apoi a fost eliberată. Instanța a decis ca fosta sportivă să plătească doar o amendă. După eliberare Yelena Leuchanka a acordat un interviu jurnaliștilor.

„Mi-au pus sănătatea în pericol. Mi-au scos salteaua și cearșafurile. Mai mult, nu a existat apă caldă și nu mi-au permis să fac duș timp de treisprezece zile”, a declarat Leuchanka, potrivit Mundo Deportivo.

La ieșirea din închisoare, baschetbalista a fost așteptată de mama ei.


Leuchanka a fost arestată pe aeroportul din Minsk, în momentul în care dorea să se urce într-o cursă cu destinația Paris. A fost acuzată că a perturbat liniștea și ordinea publică, după ce a participat în două rânduri pe 23 august și 27 septembrie la protestele împotriva lui Aleksandr Lukashenko. Pe data de 9 august Lukashenko a câștigat lejer alegerile, dar sunt multe voci care îl acuză de fraudă. Din acel moment populația a început proteste ample, iar multe dintre acestea s-au terminat cu scandaluri și bătăi.

Cine este Yelena Leuchanka

Yelena Leuchanka este una dintre cele mai cunoscute baschetbaliste din lume. În 2007 a câștigat o medalie de bronz la Women’s EuroBasket 2007. În 2010 la Cupa Mondială a fost aleasă cel mai bun centru. Este și campioană în Conferința de Est din WNBA, cea mai tare competiție feminină din baschetul american. În cariera sa a mai jucat în Turcia, Rusia sau China.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: