Redactia.ro
Home » Homepage » Cum a protestat o elevă înainte de Bacalaureat 2022. Profesorul i-a dat nota 1, dar a și felicitat-o

Cum a protestat o elevă înainte de Bacalaureat 2022. Profesorul i-a dat nota 1, dar a și felicitat-o

Protest eleva Bacalaureat 2022

Andreea Varga, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Satu Mare, conform ȘtirileProTV.ro, a ales să dea „glas” nemulțumirilor ei. Pe foaia ei de lucrare, eleva a ales să scrie un text adresat oamenilor din sistemul de învățământ.

„Stimați profesori, probabil ați înțeles deja că aceasta nu este o lucrare ca toate celelalte și că am ales să mă alătur protestului Consiliului Național al Elevilor, în loc să rezolv subiectul. Ceva îmi spune că această lucrare nu va fi citită până la capăt”, a scris aceasta. (sursa: TikTok: @protvnews).

Fapta ei s-a lăsat cu urmări. Și negative, și pozitive. Deși eleva a primit nota 1 pentru că nu a răspuns cerințelor, conform sursei mai sus menționate, ea a fost și felicitată de profesor pentru textul bine argumentat pe care l-a scris pe foaie.

De ce a protestat eleva înainte de Bacalaureat 2022: „Noi, elevii, avem o voce”

Eleva a spus concret ce anume o nemulțumește și de ce a ales să protesteze. Ea a continuat textul din lucrare astfel: „Scopul acestui protest nu este să îi îndemne pe elevi să nu învețe sau să își bată joc de simulări sau de munca anumitor persoane. Scopul acestui protest este de a-i face pe cei de sus și din jurul nostru să înțeleagă că noi, elevii, avem o voce, o părere, o speranță că reforma învățământului nu se va mai face din pix, cu modificări peste noapte, cu schimbarea regulilor jocului în timpul jocului”.

Andreea Varga și-a justificat gestul și printr-un video: „Am scris despre cum acest sistem de învățământ nu se pliază pe nevoile noastre. Ceea ce facem noi acum la școală nu ne pregătește”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: