Redactia.ro
Home » Știri » Cum a reușit un bunic de 64 de ani să oprească o coloană de ruși: „Totul s-a întâmplat brusc!” VIDEO

Cum a reușit un bunic de 64 de ani să oprească o coloană de ruși: „Totul s-a întâmplat brusc!” VIDEO

Un ucrainean în vârstă de 64 de ani a distrus un camion rusesc cu gaz, cu un lansator de grenade. Cum a fost posibil? Iată detaliile!

Un bunic de 64 de ani a distrus de unul singur un rezervor de gaz rusesc cu un lansator de grenade

Un ucrainean în vârstă de 64 de ani a distrus de unul singur un rezervor de gaz rusesc cu un lansator de grenade, la doar câteva zile după ce președintele Vladimir Putin a început războiul din februarie, potrivit presei locale.

Într-un interviu acordat „Radio Europa Liberă/Radio Liberty”, Valentin Didkovskiy, născut în Lviv, în vestul Ucrainei, și supranumit „bunicul luptător”, a declarat că se afla la 27 februarie în Bucha, în regiunea ucraineană Kiev, când a văzut coloana de forțe armate rusești care se apropia.

„Văd-o coloană mare [a forțelor armate ale Rusiei] venind din direcția stațiunii Bucha. Am luat un lansator de grenade și grenade… M-am dus în spatele casei – mai întâi am trecut pe lângă primul transportor blindat de trupe, al doilea, un transportor blindat de trupe, un tanc – și am văzut un camion cu gaz”, și-a amintit Didkovskiy în interviul publicat pe 2 august, pentru Radio Liberty. 

„S-a oprit [cisterna de gaz] și am tras cu un lansator de grenade. Când l-am lovit – totul a luat foc”, a mai spus el.

Didkovskiy a declarat că, din cauza combustibilului care ardea după ce a tras cu lansatorul de grenade, echipamentul rusesc s-a blocat. Apoi a aruncat mai multe grenade spre trupele rusești și a păstrat una pentru el, „pentru orice eventualitate”.

El a precizat că a primit un lansator de grenade rusesc RPG-18 și grenade RGD-5 de la ucrainenii pe care îi cunoștea, cu o zi înainte.

Didkovskiy a declarat pentru agenția de știri că a reușit să fugă într-o curte din apropiere, deoarece a fost ascuns de foc. De acolo, el a reușit să lanseze noi lovituri împotriva trupelor rusești și a informat forțele armate ucrainene despre coordonatele rușilor.

Imaginile publicate de Radio Liberty, pe care Didkovskiy a declarat că le-a filmat în urma atacului, arată rămășițele carbonizate ale unor vehicule, fumul ridicându-se din resturile de metal.

Didkovskiy: „La început am refuzat orice interviu”

În vârstă de 64 de ani, bunicul, Didkovskiy a declarat în iunie pentru postul de știri ucrainean Novynarnia că, la început, nu a vrut să vorbească despre calvarul său cu presa:

„La început am refuzat orice interviu, nu am vrut să spun nimic. Apoi m-am răzgândit – ar trebui să vorbesc despre cum au venit rușii să ne „elibereze”. Și pentru ca tinerii noștri să știe: trebuie să ne protejăm pe ai noștri!”, a declarat el în interviu.

Potrivit Novynarnia, Didkovskiy este un luptător al formațiunii voluntare a Ucrainei Irpin, în regiunea Kiev. „Am înțeles despre ce este vorba. Când a început războiul în est, mi-am închis imediat afacerea și am început să-i ajut pe băieți”, a spus el.

Didkovskiy: „Totul s-a întâmplat brusc!”

„În timp ce veneau spre noi de-a lungul străzii Vokzal’na [din București], am auzit explozii și împușcături. Printr-un spațiu între un gard, m-am uitat cum se mișcau [rușii]: în lanț pe ambele părți ale drumului, iar în mijloc – mașinării”, și-a amintit el.În curtea mea, există o remorcă veche de mașină lângă gard, așa că am calculat totul, m-am urcat în liniște pe acea remorcă, m-am pregătit…. A ratat la început trei transportoare blindate de trupe, apoi a țintit. Am văzut că vine un camion de combustibil. M-am gândit: dacă ia foc, se oprește, atunci va bloca circulația altor echipamente.

Și totul s-a întâmplat brusc! Am tras, am sărit de pe remorcă. Nu știu cum am reușit toate astea într-un minut și jumătate! Am reușit să mai arunc încă trei grenade în coloană. Iar crabii înșiși, sub gard, au început să fugă – începuseră deja să mă urmărească. Dar am reușit să scap!”, a mai povestit acesta. 

Sursa foto: libertatea.ro
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: