Redactia.ro
Home » Știri » Cum a văzut unul dintre salvatorii de la „Matei Balș” dezastrul. „Văzusem așa ceva doar în filme”

Cum a văzut unul dintre salvatorii de la „Matei Balș” dezastrul. „Văzusem așa ceva doar în filme”

GALERIE FOTO (3) Cum a văzut unul dintre salvatorii de la _Matei Balș_ dezastrul.

Cum a văzut unul dintre salvatorii de la „Matei Balș” dezastrul. Dezvăluiri cutremurătoare au fost făcute de unul dintre paramedicii aflați chiar în centrul incendiului de la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș. Salvatorii încă se află sub stare de șoc, fiind șocat de dimensiunile tragediei care a avut loc la sfârșitul lunii trecut și care a ucis 20 de persoane.

Cum a văzut unul dintre salvatorii de la „Matei Balș” dezastrul. „Văzusem așa ceva doar în filme”

Cum a văzut unul dintre salvatorii de la „Matei Balș” dezastrul. Incendiul produs la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” la sfârșitul lunii ianuarie a lăsat un gust amar în viețile românilor, dar mai ales în viața celor care au ajutat la salvarea victimelor. Paramedicul Cosmin Precup își aduce aminte și astăzi momentul în care a ajuns la fața locului. Acesta s-a numărat printre salvatorii voluntarii ai SMURD, care a vrut să îi salveze pe pacienții aflați în Pavilionul 5 al unității medicale.

Paramedicul a vorbit la Antena 3 despre ce a simțit în acel moment, în care s-a luptat să salveze cât mai multe vieți din calea incendiului. „Era o stare de oboseală combinată cu ce văzusem acolo. Nu mai văzusem aşa ceva până atunci. Efectiv eram impresionat şi copleşit de nivelul tragediei. A fost un mesaj foarte scurt, în care se specifica că e cod roşu şi să ajutăm cu ce putem la Balş. M-am echipat în secunda următoare şi cred că în maxim 10 minute, eram acolo. Cred că văzusem aşa ceva doar în filme, doar că acum era mai profund, că era totul real. Emoţie amestecată cu adrenalină, încerci să faci tot ce poţi ca să ajuti şi restul depinde de Dumnezeu”, a spus Cosmin Precup, paramedic voluntar la SMURD.

20 de persoane au murit în urma incendiului de la Matei Balș

La sfârșitul lunii ianuarie, într-o dimineață de vineri s-a produs un incendiu devastator la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, după ce Pavilionul 5 a luat foc. În aceeași zi au fost găsite patru persoane carbonizate, iar după câteva ore, alte două persoane au murit. Până astăzi, bilanțul victimelor în incendiul de la „Matei Balș” a ajuns la 20 de persoane, ultimul dintre cei morți fiind un pacient în vârstă de 91 de ani, diagnosticat cu o formă gravă a infecției cu COVID19, dar și cu alte afecțiuni grave. Incendiul s-a produs din cauza unui scurtcircuit electric care a declanșat un incendiu puternic, urmat de două explozii a două butelii de oxigen.

Ulterior, ministrul Sănătății Vlad Voiculescu a recunoscut că secția din spitalul „Matei Balș” care a ars nu avea autorizație de incendiu, ci doar aviz. Mai mult, ministrul sănătății a spus că în această situație se află mai multe secții din țară și că o astfel de tragedie poate avea loc oricând și în altă parte. De asemenea, folosirea oxigenului în spitale în lupta împotriva coronavirusului semnifică un factor de risc pentru siguranța la incendiu. „Avem nevoie de câteva măsuri urgente în fiecare spital pentru ca tragedii ca la „Matei Balș” să nu se întâmple. Lucrăm cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență la anumite măsuri. Marți, vom avea un raport care să prezinte stadiul măsurilor luate după controalele din noiembrie 2020”, a precizat Vlad Voiculesc în urmă cu câteva săptămâni.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: