Redactia.ro
Home » Știri » Cum activezi roamingul atunci când pleci în străinătate

Cum activezi roamingul atunci când pleci în străinătate

Ce a făcut un bărbat când soția sa a vrut să citească mesajele

Dacă pleci în străinătate, trebuie să ai activat serviciul de roaming, altfel nu vei putea suna în țară. Există procedure diferite pentru fiecare rețea de telefonie în parte.

Cum activezi serviciul de roaming dacă ești pe Vodafone

Dacă ești pe Vodafone, există trei modalităţi prin care poţi activa serviciul de roaming.

Prima variantă este să intri în contul tău MyVodafone și să accesezi secţiunile „Contul meu –> Serviciile mele –> Internaţional şi roaming”.

Poți și să apelezi *100# şi să accesezi secţiunea „Roaming şi internaţional” (dacă eşti abonat) sau „Internaţional şi roaming” (dacă eşti utilizator Cartela Vodafone).

O altă variantă este să suni *222 şi alege secţiunea „Roaming şi internaţional” (dacă eşti utilizator Cartela Vodafone) sau spune ghidului „Vreau să-mi activez roamingul” sau „Vreau să-mi dezactivez roamingul” (dacă eşti abonat). Nu uita, pentru ca serviciul de roaming să fie funcţional atunci când eşti în străinătate, trebuie activat din timp.

Cum activezi serviciul de roaming dacă ești pe Orange

Dacă ești pe Orange, există mai multe modalităţi prin care poţi activa serviciul de roaming.

Poți face asta din contul tău My Orange, secțiunea Roaming și international, de unde poți alege activarea sau dezactivarea în funcție de starea serviciului pentru numărul de telefon pe care îl doreşti sau prin apel gratuit *100#- ramura Roaming, internațional și mesagerie vocală, apoi 2- Roaming și apoi tasta 3- activează/dezactivează roaming.

Totodată, poți activa roamingul prin apel gratuit la Serviciul Clienți- 300.

Cum activezi serviciul de roaming dacă ești pe Telekom

La Telekom, serviciul de roaming în țările din Spațiului Economic European este compatibil doar cu anumite abonamente. Abonamentele care au trafic de date doar cu acces național nu sunt compatibile cu serviciul de roaming. Dacă ai un abonament doar cu acces național, poți alege oricând un abonament cu acces la serviciul de roaming în țările SEE.

Practic, ca să activezi roamingul, trebuie să îți schimbi abonamentul dacă nu ai unul din următoarele: Nelimitat XL, Nelimitat 2XL, Nelimitat 3XL.

Cum activezi serviciul de roaming dacă ești pe Digi

Prin aplicația Digi, accesează „Serviciile Mele”, selectează secțiunea „Digi Mobil”, alege numărul de telefon pentru care dorești activarea roamingului de voce, accesează „Configurează” și selectează „roaming voce”, apoi apasă butonul „Activează”. Poți face asta și telefonic, la *777.

Roaming gratuit în UE până în 2032. Tarife pentru vacanţa de vară 2022

Liderii europeni s-au întâlnit în această lună pentru a discuta cu privire la reglementări telecom, ce includ şi roaming-ul din UE. Europarlamentarii au fost de acord să extindă roaming-ul fără taxe suplimentare până în 2032. Asta înseamnă că veţi putea utiliza Internetul, realiza apeluri şi trimite mesaje text fără extra costuri, asta inclusiv în vacanţa de vară din acest an.

Acest regulament va fi în vigoare până în 2032, prevăzând că tuturor cetăţenilor UE nu li se vor aplica taxe suplimentare pentru apeluri efectuate sau date consumate în timpul călătoriilor pe teritoriu UE. Ni se promit de asemenea extra avantaje pentru consumatori. Actualele reglementări expirau pe 30 iunie 2022, de aici şi nevoia unui update. Acum noul regulament intră în vigoare de la 1 iulie 2022 şi va expira la data de 30 iunie 2023.

Aceste beneficii cu privire la roaming au fost introduse în UE în 2017. Practic, cine merge în vacanţă în această vară (şi în următoarele 9 veri) în 27 de state membre UE va plăti tarife considerate rezonabile (19 cenţi pe minut şi 2 euro per gigabyte din 2022 şi scăzând treptat până la 1 euro în 2027). Totuşi reglementările le permit operatorilor să facă ajustări pentru a face business-ul sustenabil.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: