Redactia.ro
Home » Știri » Cum ar trebui să arate un contract de arendă și ce puncte sunt obligatorii

Cum ar trebui să arate un contract de arendă și ce puncte sunt obligatorii

Cum ar trebui să arate un contract de arendă

Dacă te-ai întrebat vreodată cum ar trebui să arate un contract de arendă și ce puncte sunt obligatorii, iată că vei afla în articolul de azi de pe Redacția.ro!

Contract de arendă 2021. Ce trebuie să conțină

Contractul de arendă este un document în baza cărui se face o închiriere a unui teren agricol, dar poate fi vorba și de animale sau construcții.

Legea arată că pot fi arendate vii, livezi, pășuni, spațiile de depozitare pentru nevoi agricole, dar și animalele, utilajele sau construcțiile de orice fel:

  1. a)terenurile cu destinaţie agricolă, şi anume terenuri agricole productive – arabile, viile, livezile, pepinierele viticole, pomicole, arbuştii fructiferi, plantaţiile de hamei şi duzi, păşunile împădurite, terenurile ocupate cu construcţii şi instalaţii agrozootehnice, amenajările piscicole şi de îmbunătăţiri funciare, drumurile tehnologice, platformele şi spaţiile de depozitare care servesc nevoilor producţiei agricole şi terenurile neproductive care pot fi amenajate şi folosite pentru producţia agricolă;

  2. b)
    animalele, construcţiile de orice fel, maşinile, utilajele şi alte asemenea bunuri destinate exploatării agricole.

Ce trebuie să conțină, de fapt, un contract de arendă

Un contract de arendă trebuie să conțină mai multe lucruri, pentru a fi valabil. Este vorba despre detaliile de identificare a celor două părți, a arendașului și a arendatorului. Mai trebuie să conțină și obligațiile acestor, durata și termenele și modalitățile de plată.

– părțile contractante și domiciliul sau sediul acestora;

– obiectul contractului, complet și precis determinat; obiectul contractului trebuie să cuprindă descrierea amănunțită a tuturor bunurilor agricole arendate, inventarul acestora și planul de situație al terenurilor;

– obligațiile fiecăreia dintre părți, expres și complet menționate;

– durata arendării;

– arenda, modalitățile și termenele de plată a acesteia;

– răspunderile fiecărei părți; orice suprafață de teren sau orice alt bun agricol ce se va reține de către proprietar, uzufructuar sau deținător legal se vor specifica separat în contract;

– alte clauze convenite de părți și permise de lege.

Ce arată legea despre arendare în 2021

Arendașul este obligat să depună contracul la primărie, după semnarea sa.

”Sub sancţiunea unei amenzi civile stabilite de instanţa de judecată pentru fiecare zi de întârziere, arendaşul trebuie să depună un exemplar al contractului la consiliul local în a cărui rază teritorială se află bunurile agricole arendate, pentru a fi înregistrat într-un registru special ţinut de secretarul consiliului local. Când bunurile arendate sunt situate în raza teritorială a mai multor consilii locale, câte un exemplar al contractului se depune la fiecare consiliu local în a cărui rază teritorială sunt situate bunurile arendate”, se arată în Noul Cod Civil.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: