Redactia.ro
Home » Știri » Cum arată acum casa părintească a lui Nicolae Ceaușescu FOTO

Cum arată acum casa părintească a lui Nicolae Ceaușescu FOTO

GALERIE FOTO (5) Casa părintească a lui Nicolae Ceaușescu

Casa lui Ceaușescu a fost uitată de oameni, iar acum aceasta este lipsită de vizitatori. Nici autoritățile nu prea se interesază de aceasta, după cum se arată în fiecare an, pentru că locuința în care fostul lider comunist a locuit până la 14 ani se degradează tot mai mult.

Ce s-a întâmplat cu casa lui Nicolae Ceaușescu după moartea dictatorului

În fiecare an, pe data de 26 ianuarie este comemorată viața lui Nicolae Ceaușescu, aceea fiind data la care acesta s-a născut. De regulă, la casa memorială a acestuia vine un alai de preoții ce țin acolo o slujbă, însă de mulți ani pe acolo nu mai trece niciun vizitator. Nici celor din Scornicești nu le pasă de fosta casă a dictatorului, iar autorităților nici atât, pentru că construcția arată la fel de ani de zile. Ba mai mult, aceasta s-a mai dărăpănat.

Cel care s eocupă acum de îngrijirea casei este Gabriel Lupescu, cel care a fost prieten cu nepotul Elenei Bărbulescu, cea care a fost sora dictatorului comunist.

„Nu vine nimeni din oraş. Oamenii cunosc casa, nu îi mai interesează. Când mai trec alţii din alte oraşe, mai opresc”, spune Lupescu.

Iată ce spune acesta despre grija autorităților față de casa memorială a lui Nicolae Ceaușescu:

„Aaa, păi să vedeţi cum e la alegeri, toţi vin şi spun că se implică, o bagă ei în circuitul turistic şi atunci alocă fonduri de la buget. Doar vorbe. Avem grijă cu bănuţii primiţi de la vizitatori care mai lasă cât vor ei când vin pe aici. Vara mai dăm cu lac pe trepte, pe tocărie, cosim iarba în curte, ce pot face şi eu pe aici”, a povestit Gabriel Lupescu.

Nicolae Ceaușescu a vrut să dărâme casa părintească

Gabriel Lupescu locuiește la 4 km de casa memorială, iar atunci când cineva e acolo, fie sună vecinii care văd vizitatorii ca să dea de el, fie este sunat din prima, pentru cei ce au deja telefonul lui.

„Titlul de proprietate este tot pe numele părinţilor lui Nicolae Ceauşescu, nu s-a făcut taxa de succesiune. Familia mi-a lăsat mie în grijă aici, am fost şi prieten bun cu Emil şi stau şi la patru kilometri peste deal, dacă e să vină cineva, doar mă sună şi ajung imediat”, povesteşte bărbatul.

Un lucru foarte interesant, pe care puțini îl știu, este că pe vremea când avea doar zece ani, Nicolae Ceaușescu a vrut să își demoleze propria casă, după ce băuse un țoi de țuică.

„Pe la 10 ani, după ce a băut un țoi de țuică și-a mobilizat frații să dărâme casa părintească. L-a descoperit tatăl sau nu știu cine și l-a împiedicat. Numai așa vedea rezolvată problema aglomerației filiale din micul sălaș părintesc”, a povestit fostul comunist și politician Dumitru Popescu în volumul respectiv.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: