Redactia.ro
Home » Știri » Cu ce se ocupa Carmen Iohannis pe vremea comunismului. Prima Doamnă a României se ferea de autorități

Cu ce se ocupa Carmen Iohannis pe vremea comunismului. Prima Doamnă a României se ferea de autorități

GALERIE FOTO (8) Cu ce se ocupa Carmen Iohannis pe vremea comunismului

Cu ce se ocupa Carmen Iohannis pe vremea comunismului. Carmen Iohannis este una dintre cele mai apreciate femei din România, aceasta fiind de altfel și soția președintelui țării. Cu toate astea, puțină lume știe cu ce se ocupa aceasta pe vreme comunismului. Se pare că soția președintelui se ascundea de autorități.

Cu ce se ocupa Carmen Iohannis pe vremea comunismului. Prima Doamnă a României se ferea de autorități

Cu ce se ocupa Carmen Iohannis pe vremea comunismului. Klaus și Carmen Iohannis formează unul dintre cele mai frumoase cupluri din România, dar cu toate că acesta este președintele țării, Iohannis a fost extrem de discret cu viața sa personală. Cei doi sunt căsătoriți de 25 de ani și se sprijină necondiționat. Despre Carmen Iohannis publicul nu știe că aceasta se ferea de autorități pe vremea comunismului. Prima Doamnă a României s-a născut pe 2 noiembrie 1960, în satul Sântu, din Mureș. Familia acesteia era catolică, lucru care avea să-i creeze dificultăți lui Carmen Iohannis, mai ales în perioada comunismului. Născută cu numele de Carmen Lăzurcă, aceasta a avut un destin ca-n filme. Tatăl său, Ion Lăzurcă avea o meserie bine plătită, fiind blănar, motiv pentru care familia lui Carmen Iohannis o ducea foarte bine la acea vreme.

După ce Nicolae Ceaușescu a devenit președintele României, Biserica nu era văzută cu ochi buni, iar cei care își doreau să meargă la slujbe sau să fie apropiați celor sfinți nu aveau o viață ușoară. În categoria acestora se număra și Carmen Iohannis, care era nevoită să participe pe ascuns la slujbele care erau ținute de Pompeiu Onofreiu. Prima Doamnă își făcuse în propria casă o adevărată capelă. Propopul a revenit în Sibiu în 1964, după ce fusese arestat de comuniști, atunci când s-a desființat Biserica Greco-Catolică. Pentru că nu era lăsat să-și țină slujbele, Pompeiu Onofreiu nu a renunțat nicicum la credința sa, motiv pentru care îi primea pe oameni în casa lui, care era pe strada Șelarilor, Sibiu. Ei bine, în casa acestuia mergea și Carmen Iohannis pentru a se ruga.

Povestea de dragoste dintre Klaus și Carmen Iohannis

Președintele României a cunoscut-o pe soția sa, Carmen în perioada liceului. Cei doi s-au cunoscut într-o excursie, menționând că aceasta este adevărata sa dragoste. „Prima dată mi-a plăcut de o fată când am fost în clasa a 4-a. Adevărata mea dragoste a venit mult mai târziu, este soţia mea Carmen. Ne-am cunoscut într-o excursie, într-o vacanţă cu prietenii de liceu”, a spus cu sinceritate Klaus Iohannis într-un interviu.

După ce s-au cunoscut, cei doi au fost de nedespărțit. Pe Klaus și Carmen Iohannis îi unesc multe evenimente, președintele ar fi mers în timpul facultății la un curs de dansuri pentru a o cuceri pe soția sa. Conform acestuia, relația lor de prietenie ar fi durat șapte ani, după care au decis să formeze un cuplu. El era profesor și fusese repartizat la o școală aflată la 60 de kilometri de Sibiu, în timp ce iubita sa a rămas în oraș. Actualul președinte făcea naveta cu bicicleta doar ca să-și vadă iubita. Carmen și Klaus Iohannis s-au căsătorit în 1989, acesta luând decizia de a rămâne în România.„A contat faptul că soţia mea este româncă. Asta dovedeşte că eu aici mă simt acasă şi că nu fac parte dintr-o elită sau etnie exclusivistă, ci că fac parte din acest popor„, a declarat la un moment dat președintele.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: