Redactia.ro
Home » Știri » Cum arată acum casa unde a copilărit Nicolae Ceaușescu în Scornicești. FOTO

Cum arată acum casa unde a copilărit Nicolae Ceaușescu în Scornicești. FOTO

Nicolae Ceaușescu a copilărit în Scornicești. Cu mult înainte de a intra în politică, Nicolae Ceaușescu a crescut alături de părinți în județul Olt, în Scornicești. Cum arată acum casa în care a stat dictatorul.

Nicolae Ceaușescu a copilărit în Scornicești, județul Olt și avea 9 frați

Au trecut mai bine de 30 de ani de la Revoluția din 1989 și mulți se întreabă unde a crescut dictatorul. Familia Ceaușescu a fost o familie de țărani cu 10 copii. Tatăl său, Andruță, avea 3 hectare de pământ, câteva oi și își mai susținea familia din croitorie. Casa lor avea două camere, iar mâncarea de bază era mămăliga. Nicolae a făcut patru clase la școala din sat, în care învățătorul preda într-o sală cursuri simultane pentru elevii mai multor clase.

Micul Ceaușescu nu a avut cărți și adesea mergea la școală desculț. Nu avea prieteni, era nervos și imprevizibil. La vârsta de 11 ani, după absolvirea școlii primare, Ceaușescu a plecat la București, unde s-a angajat ca ucenic de cizmar. Alexandru Săndulescu, membru activ al PCR, și-a inițiat ucenicul în misiuni conspirative

După ce a devenit președinte, Ceaușescu a trăit într-un lux orbitor. Casa foștilor dictatori, dechisă publicului

Familia Ceaușescu a impresionat cu luxul orbitor în care a trăit, din momentul în care Nicolae Ceaușescu a devenit președinte. Casa avea piscină interioară, sală de cinema și băi placate cu aur de 9k. În total, impresionanta vilă are 174 de încăperi, dintre care 50 pot fi vizitate acum.

Casa Ceaușescu surpinde prin numeroasele obiecte de lux pe care cei care îi calcă pragul le pot vedea. Cei doi dictatori, Nicolae și Elena Ceaușescu, au trăit într-o bogăție inimaginabilă, în timp ce românii făceau foamea.

Fosta reședință a familiei Ceaușescu este cunoscută și sub numele de Casa Ceaușescu, precum și Palatul Primăverii. Acolo, timp de 24 de ani, între 1965-1989, Nicolae și Elena Ceaușescu au trăit într-un lux orbitor, alături de cei trei copii ai lor, Nicu, Zoia şi Valentin.  Apărută şi în presa străină, cea mai spectaculoasă încăpere din Casa Ceaușescu este baia, care este poleită cu aur. Aceasta a fost realizată din mozaic italian cu foiţă din aur industrial de 9k.

Cum arată acum casa unde a copilărit Nicolae Ceaușescu în Scornicești

Astăzi, casa în care a copilărit dictatorul este aproape neschimbată. În locuință încă este păstrată într-o stare foarte bună mobila pe care a achiziționat-o fostul cuplu dictatorial, precum și lenjeriile de pat ori alte obiecte care, iată, acu deja o vechime de mai bine de 40 de ani. În casa din Scornicești sunt păstrate, printre alte obiecte, și tacâmurile cu care mâncau soții Ceaușescu precum și lăzile cu zestre.

sursă foto: Libertatea

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: