Redactia.ro
Home » Sport » Cum arată acum Elisabeta Lipă? Ce a ajuns să facă fosta canotoare la 55 de ani

Cum arată acum Elisabeta Lipă? Ce a ajuns să facă fosta canotoare la 55 de ani

GALERIE FOTO (6) Elisabeta Lipa

Elisabeta Lipa a devenit cea mai de succes reprezentantă a sportului cu vâsle din istoria Jocurilor Olimpice, după ce a câștigat cu cinci medalii de aur la activ, două argint și una de bronz.

Deși nu a mai apărut în mass-media, sportiva continuă să se implice în proiecte de caritate  și recent și-a amprentat mâinile de multiplu campion olimpic pe Aleea Mâinilor de Aur.

Elisabeta Lipa, cea mai valoroasă canotoare din lume

Elisabeta Lipa, în vârstă de 55 de ani a reușit să câștige în 20 de ani cinci medalii de aur, două de argint și una de bronz. Aceasta a devenit cea mai bună sportivă la canotaj din istoria Jocurilor Olimpice.

Elisabeta Lipa s-a născut pe 26 octombrie 1964 în localitatea Siret, județul Suceava. Inițial Elisabeta a vrut să continue să facă baschet, dar situația a făcut ca în clasa a X-a să fie plasată spre canotaj, disciplină de care Elisabeta Lipan nu avea habar.

În urma unei selecții naționale în 1980, sportiva a ajuns la Clubul Olimpia, unde canotajul i-a fost prezentat drept un sport extraordinar.

„Apă, soare, bărci lungi, ascuțite. Mi-am zis: cred că aici e de mine, că prea frumos sună. Așa am ajuns pe 10 ianuarie, când a început trimestrul al doilea, în București”, declara sportiva într-un interviu.

Așadar, calitățile deosebite au ajutat-o pe Elisabeta Lipa să ajungă cea mai bună sportivă de canotaj din România.

Elisabeta Lipa a dat startul! Sportiva și-a amprentat mâinile pe Aleea Mâinilor de Aur

Potrivit unui comunicat de presă transmis de către Federația Română de Canotaj, legenda sportului Internațional Elisabeta Lipa și-a amprentat mâinile în cimentul Aleei Mâinile de Aur, inaugurată joi, 23 iulie în cadrul Complexului Sportiv Național Snagov. Este prima sportivă de canotaj care și-a amprentat mâinile pe Aleea Mâinile de Aur.

Amprenta semnifică recunoștința și mărturia a seriei excepționale de reușite. Totodată Aleea Mâinile de Aur va conține în viitorul apropiat, amprentele altor legende ale canotajului românesc, precum și ale sportivilui din noua generație, care vor câștiga medalii olimpice la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2021.

„Vă mulțumesc din suflet că sunteți azi alături de mine, vă mulțumesc pentru cuvintele frumoase. Acest proiect este pentru tinerii din lotul de azi. Aveau nevoie de un astfel de imbold. Nu este ușor pentru ei, când, pregătindu-se intens pentru Jocurile Olimpice, a venit această pandemie, care ne-a dat tuturor planurile peste cap. Mâine ar fi fost Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice. Au dovedit, în toată această perioadă, că luptă în continuare să își vadă visul îndeplinit, s-au antrenat acasă, în izolare, și acum își derulează antrenamentele chiar și în aceste noi condiții speciale”, a declarat Elisabeta Lipă.

La eveniment au fost prezenți Președintele Comitetului Olimpic, Mihai Covaliu, vicepremierul României, Raluca Turcan, Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe , H. E. Mr. Hitoshi
Noda,  Ambasadorul Japoniei în România și Maestru Emerit al sportului, Doina Ignat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini