Redactia.ro
Home » Sport » Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost amânate pentru anul viitor

Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost amânate pentru anul viitor

Jocurile Olimpice

Un alt eveniment sportiv major care urma să aibă loc anul acesta se va amâna din cauza crizei coronavirusului. Este vorba despre Jocurile Olimpice de la Tokyo care trebuia să să desfășoare în perioada 24 iulie-9 august.

Jocurile Olimpice de la Tokyo se amână pentru anul viitor, a anunțat prim-ministrul japonez Shinzo Abe, care a declarat că Comitetul Olimpic Internațional (COI) a fost de acord cu decizia. Ceea ce mulți au văzut-o deja ca pe singura opțiune a devenit acum oficial: organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2020 au fost de acord cu amânarea evenimentului cu un din cauza pandemiei de coronavirus.

Jocurile Olimpice 2020 erau programate petnru perioada 24 iulie – 9 august. Este prima dată în istorie când Jocurile Olimpice se amână. Au fost anulate în timpul războiului, dar niciodată amânate, scrie BBC.

Canadianul Dick Pound, fost preşedinte al Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA), fost vicepreşedinte al Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) şi membru al organizaţiei mondiale, anunțase deja că Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost amânate. „Parametrii pentru viitor nu au fost determinaţi, dar Jocurile nu vor începe la 24 iulie, din ce știu eu”, a spus Pound, pentru USA Today.

Pierderi de sute de milioane după amânarea Euro 2020

Euro 2020 a fost amânat pentru 2021. Competiția se va derula între aceleași date, 11 iunie – 11 iulie. Președintele UEFA, Aleksander Ceferin, a spus că vor exista pierderi de sute de milioane de euro după ce Euro 2020 a fost amânat pentru anul 2021, din cauza pandemiei de COVID-19.

Dar nu regretă decizia luată. „Este clar că pierderile vor fi de sute milioane de euro după amânarea turneului final. Reprogramarea EURO 2020 are un mare preţ, dar vom face tot ce putem mai bine pentru ca finanţarea vitală pentru fotbalul de bază, fotbalul feminin şi dezvoltarea jocului de fotbal în toate cele 55 de ţări să nu fie afectată.

Principiul care ne-a ghidat în asumarea acestei decizii pentru binele fotbalului european, ca un întreg, a fost deasupra profitului. Cred că Uniunea Europeană se poate inspira din abordarea noastră în ceea ce priveşte criza.

Avem o monedă unică şi frontiere deschise în Europa, dar acum, fiecare are o viziune individuală asupra crizei şi adoptă măsuri diferite în loc să aibă o abordare globală, coordonată. E păcat”, a spus președintele UEFA, Aleksander Ceferin, într-un interviu acordat pentru Welt Am Sonntag.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: