Redactia.ro
Home » Știri » Cum arată astăzi viața Alexiei, adolescenta cu mâinile replantate. A suferit 11 operații, iar medicii sunt uimiți de progresul ei

Cum arată astăzi viața Alexiei, adolescenta cu mâinile replantate. A suferit 11 operații, iar medicii sunt uimiți de progresul ei

alexia

Alexia a oferit tuturor o adevărată lecție de viață. Ambele mâini i-au fost secționate în timpul unui cumplit accident, iar medicii au reușit să i le replanteze printr-o minunte. Iată cum arată astăzi viața adolescentei, după 11 intervenții chirugicale foarte dificile și sute de ore de kinetoterapie!

Cum arată astăzi viața Alexiei, după 11 intervenții chirurgicale și multe ședinte de kinetoterapie

În decembrie, mâna stangă i-a fost amputată complet, de deasupra cotului, iar dreapta i-a fost zdrobită. Dintre cei 35 de oameni care erau în autocarul care s-a răsturnat în județul Iași, ea a fost rănită cel mai grav. 20 de ore a durat operația în timpul căreia o echipă medicală uriașă de la Spitalul de Copii din Iași i-a refăcut brațele.

Medicii susțineau la acea vreme că Alexia își va putea folosi brațele la o capacitate de 85 la sută. Adolecenta a dat dovadă de un optimism ieșit din comun și de o perseverență care i-a uimit atât pe medici, cât și pe părinți.

Ea a urcat pe scenă alături de ansamblul folcloric din care face parte, de zilele comunei Ipotești, a cântat și a dansat, precum fiecare dintre colegii săi și nu s-a gândit niciodată la problemele de sănătate cu care se confruntă.

Adolescenta este nevoită să facă nu mai puțin de șase ore de kinetoterapie zilnic pentru a-și recăpăta mobilitatea brațelor, însă nu se lasă doborâtă și întâmpină fiecare zi cu zâmbetul pe buze.

Alexia reușește acum să facă singură gesturi banale pentru un om sănătos, dar care pentru ea reprezintă un real progres: mănâncă, bea apă, deschide frigiderul.

Recuperarea decurge diferit pentru fiecare dintre brațe, iar Alexia lucrează cu medici diferiți pentru fiecare dintre ele.  „Recuperarea este foarte complexă. La brațul stâng a fost adus către o formă apropiată de normalitate. Brațul drept întâmpină dificultăți la nivelul articulației. E un lucru extraordinar, faptul că are atâta încredere, ne încurajează să ne facem munca”, a declarat Sorin Cușniriuc, fizioterapeut.

Momentul accidentului rutier din Pașcani, când Alexia și-a pierdut membrele

Pe 17 decembrie 2022, un grup de 35 de membri ai unui ansamblu focloric se deplasa cu autocarul de la Botoşani spre un festival în Ialomiţa. Cu toții au avut parte de clipe de coșmar în oraşul Paşcani din Iași. Printre ei era și Alexia Tudose, care a rămas fără ambele braţe în urma accidentului.

„S-a reuşit replantarea celor două membre, unul dintre ele amputat, celălalt devascularizat, fetiţa este detubată, respiră singură, sperăm într-o evoluţie bună a copilului. Va mai avea nevoie de intervenţii chirurgicale de reconstrucţie ulterioară şi de acoperire a defectelor cutanate ale membrului superior drept, dar noi suntem convinşi că evoluţia ulterioară va fi cu reluarea funcţionalităţii ambelor membre superioare în proporţie de aproximativ 85%”, a explicat medicul Sidonia Susanu la acel moment.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: