Redactia.ro
Home » Știri » Cum arată azi actorul din Iisus din Nazaret. S-a spus că a fost blestemat după ce a jucat în filmul lui Franco Zeffirelli

Cum arată azi actorul din Iisus din Nazaret. S-a spus că a fost blestemat după ce a jucat în filmul lui Franco Zeffirelli

GALERIE FOTO (2) Cum arată azi actorul din Iisus din Nazaret. S-a spus că a fost blestemat după ce a jucat în filmul lui Franco Zeffirelli

Cinematografia mondială a încercat, de-a lungul anilor, să portretizeze cât mai bine povestea lui Iisus. Două dintre producții s-au remarcat în mod deosebit. Primul fiind filmul lui Zeffireli, „Iisus din Nazaret”, și al doilea fiind „Patimile lui Hristos” (2004), regizat de nimeni altul decât Mel Gibson. Cât despre actorul care a intrat cel mai credibil în pielea personajului ar fi vorba despre Robert Powell. Ce face acum actorul și cum mai arată la ani distanță de rolul legendar.

Cum arată azi actorul din Iisus din Nazaret

Robert Powell a rămas în istorie drept actorul cel mai credibil din rolul lui Iisus. El i-a dat viață pe micile ecrane Mântuitorului în 1977, în pelicula „Jesus of Nazareth”, și este considerat cel mai bun actor din toate timpurile care l-a interpretat pe fiul lui Dumnezeu.

Alegerea lui în rolul iconic a venit ca o întâmplare, dat fiind faptul că pe lista regizorului Zeffireli erau cu întâietate Al Pacino și Dustin Hoffman. Ochii puternic albaștri a făcut ca Powell să fie ales pentru acest rol. Regizorul a fost fascinat de culoarea ochilor săi și i-a impus să nu clipească în scenele filmate. Mai mult de atât, actorul n-a avut voie să se căsătorească în perioada de filmare și promovare a peliculei, pentru a nu-i discredita imaginea în raport cu rolul jucat.

Robert Powell la 75 de ani
Robert Powell la 75 de ani

Astăzi, Robert Powell are 75 de ani și-și duce traiul liniștit în Marea Britanie. Este căsătorit cu aceeași femeie, Barbara Lord, încă din 1975 și are alături de ea doi copii. Un băiat și o fată, Barney Powell (1977) și Kate Powell (1979).

Din 2000 și până în prezent, Powell a apărut în mai multe producții TV și pe scena teatrului. De Paști, aprilie 2018, el a apărut într-un documentar, mini-serie, bazat pe rolul făcut în tinerețe. Numit „The Real Jesus of Nazareth”, narat de Judd Hirsch, filmul acoperea viața lui Iisus, în care se suprapuneau scene din filmul original.

S-a spus că a fost blestemat după ce a jucat în filmul lui Zeffireli

12 actori celebri au jucat cel mai complex personaj din istorie, pe Iisus. Despre toți 12 s-a spus că ar fi fost blestemați. Și asta pentru că unii au fost loviți de fulger, alții au fost uitați de Hollywood, iar alții au avut de-a face, pur și simplu, cu furia habotnicilor.

Cât despre Robert Powell, drama lui constă în faptul că niciun regizor nu l-a mai vrut. A fost atât de convingător în rolul lui Iisus încât niciun alt regizor n-a avut curajul să-i atribuie un alt personaj. Practic, cariera lui a luat sfârșit după primul și singurul rol de succes.