Redactia.ro
Home » Știri » Cum arată declarația pe propria răspundere pentru nevaccinați. Noi restricții vor fi impuse de duminică

Cum arată declarația pe propria răspundere pentru nevaccinați. Noi restricții vor fi impuse de duminică

Cum arată declarația pe propria răspundere pentru nevaccinați. Noi restricții vor fi impuse de duminică

Noi restricții vor fi impuse în Capitală începând din această noapte, de la ora 00:00. Va fi introdusă carantina de noapte pentru persoanele nevaccinate. Cum arată declarația pe propria răspundere pentru nevaccinați.

Cum arată declarația pe propria răspundere pentru nevaccinați. Noi restricții vor fi impuse de duminică

Comitetul pentru Situații de Urgență al Muncipiului București a adoptat noile restricții anti-Covid care vor fi impuse în Capitală începând din această noapte, de la ora 00:00. Astfel, va fi introdusă carantina de noapte pentru persoanele nevaccinate. Acestea pot ieși doar cu declarație.

Prefectura Capitalei a anunțat, sâmbătă seara, că în ședința Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă au fost valorificate modificările legislative apărute după sedința de guvern.

Vezi AICI cum arată Declarația pe propria răspundere și AICI cum arată Adeverința de la angajator.

Principalele măsuri:

  • Carantina de noapte între 20:00 și 5:00 pentru persoanele nevaccinate. Cei vaccinați sau trecuți prin boală nu au nevoie de declarație;
  • Restaurante și cinematografe deschise la jumătate din capacitate pentru vaccinați și trecuți prin boală;
  • Evenimente private (nunți, botezuri) la jumatate din capacitate (cel mult 200 de persoane), pentru vaccinați și cei trecuți prin boală;
  • Activitatea în baruri, cluburi și discoteci este interzisă;
  • Săli de sport deschise la jumatate din capacitate pentru vaccinați și cei trecuți prin boală;
    activităţile recreative şi sportive desfăşurate în aer liber, cu participarea a cel mult 10 persoane care nu locuiesc împreună și sunt vaccinate sau trecute prin boală;
  • Magazinele se închid la ora 22:00.

Restricții în București începând de duminică

Comitetul Municipiului București pentru Situaţii de Urgenţă a decis vineri seara, în urma depășirii ratei de infectare cu coronavirus de 6 cazuri la mia de locuitori, constatată joi, că, printre altele, începând de duminică masca va fi obligatorie în spațiile publice aglomerate; magazinele și operatorii economici de servicii vor funcționa cu publicul doar până la ora 18:00, ulterior fiind disponibilă doar livrarea la domiciliu, cu excepții; restaurantele și localurile vor fi închise publicului.

De asemenea, piscinele interioare vor fi închise; competițiile sportive pot avea loc cu participarea doar a celor vaccinați; cinematografele și sălile de spectacole vor fi închise; spectacolele, concertele și festivalurile în aer liber vor fi permise în anumite condiții; mitingurile vor fi interzise; nunțile și botezurile vor fi interzise; slujbele vor putea avea loc cu respectarea măsurilor sanitare. De asemenea, se instituie carantina de weekend, când de la ora 20:00 vor putea circula doar cei vaccinați sau care au un motiv întemeiat.

Prevederile adoptate astăzi la nivelul Municipiului București sunt conforme cu actualele norme stabilite de Guvern, urmând ca Executivul să aprobe sâmbătă reglementările adoptate joi de CNSU la nivel național.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: