Redactia.ro
Home » Știri » Cum arată declarația pe proprie răspundere din Italia, în comparație cu cea din România. Ambele au fost revizuite pe 26 martie

Cum arată declarația pe proprie răspundere din Italia, în comparație cu cea din România. Ambele au fost revizuite pe 26 martie

GALERIE FOTO (2) Declaratie proprie raspundere

Autoritățile din România par a fi depășite de criza produsă de coronavirus, iar asta se vede din actualizarea documentelor obligatorii pe care cetățenii români trebuie să le aibă în caz de părăsesc domiciliu.

Același obicei se pare că îl au și alte țări, cum ar fi Italia, care și-a schimbat declarația pe proprie răspundere după nici trei zile în care le-a publicat oficial.

Declarația pe proprie răspundere a Italiei

Italienii fac ironii la adresa deciziei Guvernului italian de a schimba declarația pe proprie răspundere. Nici la trei zile de la ultimul model de declarație, autoritățile italiene au publicat un alt model.

Șeful Poliției Italiene a declarat că motivul schimbării acestei declarații nu indică faptul că nu știu cum să gestioneze coronacriză, ci din cauza faptului că măsurile de la Guvern se schimbă mereu.

Întrebat dacă italienii se conformează regulilor de carantină, șeful de poliție a precizat că aceștia respectă indicațiile, dar mai sunt excepții, în care unii italieni nu acceptă să se autoizoleze.

Măsurile luate de Guvernul Italian sunt mult mai drastice, spre deosebire de legile din România. În legislanția italiană, în Codul Penal art.452, care se referă la comportamentul de nesupunere față de autorități, se pedepsește cu până la 12 ani de închisoare.

Noua declarație actualizată de autoritățile italiene

Declarația italienilor este mult mai specifică și clară. Astfel, italienii trebuie să precizeze faptul că nu e obligat în carantină, și că nu este infectat cu coronavirus. De asemenea, aceștia trebuie să specifice că sunt la curent cu măsurile de izolare a carantinei.

Totodată, cel care semnează declarația trebuie să fie conștient de măsurile punitiv pe care le suportă dacă nu dorește să respecte măsurile impuse de autorități.

Până în prezent, polițiștii italieni au aplicat 110.000 amenzi administrative fără putere punitivă mare, mai exact, italienii vor trebui să plătească 200 de euro.

Potrivit buletinului informativ publicat pe 26 martie Italia înregistra un bilanț de 80.539 de cazuri de infectare cu coronavirus și 8.165 de persoane decedate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: