Redactia.ro
Home » Știri » Cum arată femeia care doarme 22 de ore pe zi. Afecțiunea rară de care suferă

Cum arată femeia care doarme 22 de ore pe zi. Afecțiunea rară de care suferă

GALERIE FOTO (4) Cele două poziții ideale pentru un somn sănătos! Descoperă secretele odihnei de calitate

O femeie care doarme chiar și 22 de ore pe zi, zile la rând, cere cu disperare ajutor. Iată care este povestea ei și care e afecțiunea rară de care suferă. Din păcate, viața ei a fost dată complet peste cap din cauza acestui diagnostic care aproape că nu o mai lasă să trăiască. Femeia ratează toate momentele importante și frumoase pe care ar putea să le aibă alături de cei dragi.

Cum arată femeia care doarme 22 de ore pe zi. Afecțiunea rară de care suferă

Joanna Cox, în vârstă de 38 de ani, provine din Castleford, Yorkshire. Femeia imploră ajutor pentru că doarme, uneori, chiar 22 de ore într-o zi. Odată, femeia a ațipit așa timp de patru zile la rând ajungând la spital din cauza glicemiei scăzute, neputând să se trezească pentru a putea mânca ceva.

Supranumită „Frumoasa Adormită din viața reală”, femeia a fost diagnosticată cu hipersomnie idiopatică în 2021, după ani de somn excesiv și după ce s-a luptat să rămână trează în timpul zilei, a relatat The Sun, într-un material exclusiv.

Joanna Cox. Foto: SWNS
Joanna Cox a fost conectată la oxigen și la o actigrafie ca parte a unui studiu despre somn. Credit: SWNS

Așa se face că tânăra a petrecut ani de zile dormind cantități excesive de timp, pierzând vacanțe și timp cu familia ei.

Foto: Joanna Cox

Această afecțiune rară îi face pe cei diagnosticați să aibă o somnolență diurnă extremă, ceea ce duce adesea la un somn excesiv, la dificultăți de trezire și la o senzație de „neliniște” și de „ceață mintală”. În cazul de față, Joanna „nu se simte niciodată odihnită”  și adesea doarme între 18 și 22 de ore pe zi, chiar și patru zile la rând.

Înainte de a fi diagnosticată, femeia a adormit în locuri neobișnuite, inclusiv într-un club în timpul unei ieșiri în oraș și la volanul unei mașini. Mamă a doi copii, ea a dormit chiar și în timpul zborurilor și a ratat o vacanță în Spania cu fiicele ei: Caitlin, 20 de ani, și Isabelle, 18 ani.

Când se întâmplă, ori de câte ori se trezește, Joanna supraviețuiește cu shake-uri proteice și mâncăruri gata preparate, deoarece pot fi consumate foarte rapid, în caz că adoarme din nou. De asemenea, ea suferă de „halucinații” în timp ce se luptă să rămână trează și are o viziune recurentă cu „sute de păianjeni care se târăsc” pe tot patul ei.

Nu știe ce a cauzat această afecțiune, dar femeia este disperată să găsească un medic care să o ajute să își gestioneze simptomele. Din cauza diagnosticului, Joanna nu poate avea un serviciu.

Ea a declarat: „Sincer, îmi ruinează viața – sunt ca o Frumoasă Adormită din viața reală. Nu pot fi trezită odată ce am adormit. Nu pot să lucrez, nu-mi pot face niciodată planuri pentru că nu știu dacă voi fi trează. Mă trezesc fără să știu ce zi este sau cât timp am dormit”, a spus ea, mâhnită, potrivit The Sun.

„Cel mai mult timp a fost de patru zile, fără să mă trezesc, ceea ce a fost foarte înfricoșător și debusolant.. Am dormit la întâlniri, la întâlniri cu prietenii și familia – am dormit chiar și în timpul unui zbor și am ratat o vacanță în Spania. Este o afecțiune care te izolează și îmi doresc cu adevărat ajutor”.

Joanna a început să se confrunte cu primele simptome în 2017, când a observat că se simte extrem de obosită în timpul zilei. Ea deținea pe atunci propria companie de curățenie și se lupta să treacă ziua fără să aibă nevoie să se odihnească și, eventual, să tragă un pui de somn. Joanna s-a trezit chiar că adoarme în timp ce se afla în mașină și a trebuit să renunțe, evident, și la condus.

În următorii câțiva ani, s-a dus și a revenit la medicul de familie constant pentru a încerca să afle cauza oboselii sale.

„A început de nicăieri – nimic nu a declanșat-o, pur și simplu mă simțeam foarte obosită. La început, au crezut că este vorba de depresie și am fost trimisă la un specialist în sănătate mintală. Dar acest lucru a fost exclus pentru că nu aveam alte semne în afară de oboseală. M-am întâlnit cu un specialist ORL, în cazul în care o problemă cu sforăitul îmi afecta somnul. Am fost la o mulțime de teste, medicii au crezut că este vorba de o infecție, scleroză multiplă și chiar cancer la un moment dat. Nimeni nu a putut să mă diagnosticheze și în tot acest timp mă simțeam tot mai rău. În cele din urmă, a trebuit să renunț la locul de muncă undeva în 2019”, a mărturisit femeia.

Joanna a fost în cele din urmă trimisă la o clinică de somn de la Spitalul Pontefract, Yorkshire. Ea a fost monitorizată peste noapte și diagnosticată cu tulburarea rară de somn hipersomnie idiopatică. Afecțiunea a continuat să se agraveze de-a lungul anilor, iar acum Joanne se luptă să rămână trează mai mult de câteva ore pe zi. Pe lângă asta, Joanna trece printr-o serie de „vise oribile și vii”, atunci când se lupta să se trezească dintr-un somn profund.

„Am vise îngrozitor de vii, în care văd păianjeni care se târăsc peste tot în patul meu (…), iar cineva se află în camera mea, deasupra patului meu. Sunt atât de realiste, dar am cercetat și am învățat tehnici pentru a mă trezi din ele”, mai spune femeia.

În prezent, Joanna locuiește singură, dar este vizitată în mod regulat de cele două fiice ale ei, Caitlin și Isabelle.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: