Redactia.ro
Home » Știri » Cum arată în prezent cel mai cunoscut criminal în serie din Grecia. Konstantinos Passaris e de nerecunoscut

Cum arată în prezent cel mai cunoscut criminal în serie din Grecia. Konstantinos Passaris e de nerecunoscut

GALERIE FOTO (2)

Într-o desfășurare de evenimente care pare desprinsă din scenariile de film, povestea lui Konstantinos Passaris, condamnat pe viață pentru omor deosebit de grav în România, țese împreună elemente de crimă, evadare și supraviețuire în condiții extrem de aspre. În noaptea de 24 spre 25 noiembrie 2001, Passaris a comis un act violent, luând viețile a doi agenți de pază ai unei case de schimb valutar și fugind cu sumele de bani.

Istoria sa nu este marcata doar de acest incident izolat; în Grecia, țara sa natală, a fost, de asemenea, condamnat pe viață, reușind să evadeze de două ori după ce a ucis cinci polițiști.

Legătura dintre Konstantinos Passaris și Adrian Corduneanu

Recent, s-a dezvăluit o prietenie neașteptată între Konstantinos Passaris și Adrian Corduneanu, lider al unui clan interlop cunoscut din Iași. Împrietenirea lor în mediul carceral subliniază complexitatea vieții din spatele gratiilor, unde alianțele și relațiile pot lua forme neașteptate. Faptul că Passaris se pregătește să se mute din penitenciarul din Arad într-o închisoare din Grecia adaugă un nou capitol intrigant poveștii sale, consolidând legăturile transnaționale care se formează în lumea întunecată a închisorilor.

„La început am împărțit celula cu 12 criminali. Am stat numai cu oameni periculoși. Așa l-am cunoscut pe Passaris. Ne-am împrietenit destul de repede. Mergeam împreună la sală, unde ne antrenam amândoi. Kostas e un super-băiat. Am împărțit celula și așa am ajuns să legăm o prietenie puternică. Acum, după ce eu m-am liberat, i-am promis că merg la el în vizită. I-am promis că o să ținem legătura și după această perioadă. Aștept să se elibereze și el să ne vedem afară, să petrecem alături de cei dragi”, declara Adrian ”Beleaua” Corduneanu pentru Cancan.

Cum arată Passaris

Contrar așteptărilor, Passaris a reușit să se adapteze și să găsească căi de a naviga prin sistemul penitenciar românesc. Reclamațiile sale privind persecuția suferită în penitenciarul Gherla, care includeau acuzații de a fi fost legat de pat timp de doi ani și de a fi fost privat de intimitate, au culminat cu câștigarea unei compensații semnificative de 14.000 de euro din partea statului român.

Mai mult, sprijinul financiar primit de la reprezentanța diplomatică a Greciei în România, care se ridică la aproximativ 60.000 de lei, sugerează un nivel de susținere neobișnuit pentru un individ condamnat pentru crime atât de grave.

Este fascinant cum, în pofida faptelor violente comise, Passaris a reușit să mențină un anumit grad de normalitate în viața sa din închisoare. Accesul la jocuri video violente pe consolă, folosind televizorul ca monitor, indică posibilități de divertisment și evadare din realitatea aspră a vieții de zi cu zi în detenție, un privilegiu neașteptat pentru mulți dintre cei aflați în situații similare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: