Redactia.ro
Home » Știri » Cum arată Ion Iliescu la 92 de ani. Imagine rară cu fostul președinte – FOTO

Cum arată Ion Iliescu la 92 de ani. Imagine rară cu fostul președinte – FOTO

Ion Iliescu a împlinit în această primăvară venerabila vârstă de 92 de ani. Din cauza problemelor de sănătate, fostul preşedinte al României este extrem de discret cu apariţiile publice.

Acesta iese foarte rar din casă din cauza unor dureri insuportabile, iar în ultimii ani a fost spitalizat de câteva ori. Astfel, în aprilie 2019, el a fost operat de „ericardită lichidiană – tamponadă cardiacă”, la Institutul C.C. Iliescu din Capitală. Ion Iliescu a mai fost operat la inimă, fiindu-i montate câteva stenturi, iar una dintre operaţii a fost făcută la Paris în 2007.

Ion Iliescu a ieșit din spațiul public

Ultima fotografie cu Ion Iliescu a fost postată cu ceva vreme în urmă pe contul deputatului Ionuț Vulpescu, fost ministru al Culturii și unul dintre cei mai apropiați colaboratori ai fostului președinte.

Ion Iliescu apare în imagine slăbit și pare să se sprijine pe cei doi amici care au venit la el în vizită.

Foto: Ionuț Vulpescu Facebook

Ultima sa apariție publică a avut loc în martie 2017, atunci când a mers la Parchetul General, fiind citat de procurori în dosarul Revoluţiei, în care el a fost trimis în judecată pentru infracţiuni contra umanităţii. Între timp însă, dosarul a fost retrimis de instanța supremă Parchetului Militar, pentru refacerea anchetei.

Primul președinte al României după căderea comunismului

Ion Iliescu a fost președintele României pentru trei mandate. Prima oară din mai 1990 până în 1992, acelea fiind și singurele alegeri prezidențiale din România desfășurate într-un singur tur. La al doilea mandat, din 1992, Iliescu a câștigat alegerile cu 61% din voturile exprimate în al doilea tur.

Pe cele din 1996 le-a pierdut în fața lui Emil Constantinescu, dar după patru ani de opoziție a triumfat în fața lui Corneliu Vadim Tudor. La finalul mandatului, în 2004, acesta i-a predat ștafeta lui Traian Băsescu.

El a fost unul dintre actorii principali de la Revoluţie. În 2005, Ion Iliescu a fost anchetat pentru mineriadele din 1990, în care minerii din Valea Jiului au descins în Bucureşti pentru a opri manifestaţiile antiguvernamentale. Acesta a fost pus sub acuzare în aprilie 2019 pentru infracţiuni contra umanităţii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: