Redactia.ro
Home » Știri » Cum arată noua declarație pe propria răspundere! Cine trebuie s-o completeze

Cum arată noua declarație pe propria răspundere! Cine trebuie s-o completeze

Greşeala uriaşă pe care mulți o fac în aeroport. Poţi fi reţinut sau sanționat

România a înregistrat, miercuri, cel mai negru bilanț covid de până acum: avem 2958 cazuri de infectare în 24 de ore și 82 de decese.  Pe lângă restricțiile anunțate, astăzi, apare și o nou model de declarație de propria la sosirea pe Aeroportul Otopeni.

Noua declarație pe propria răspundere

Cazurile de coronavirus sunt tot mai mari în țară, iar restricțiile pe care le impun autoritățile se reînăspresc. După ce s-a anunțat că vor fi închise cluburile, barurile, cazinourile și cafenelele din Capitală, reprezentanții Aeroportului Otopeni au introdus o nouă declarație pe propria răspundere pentru cei care se întorc din străinătate în România.  Mai exact, toate persoanele care ajung pe teritoriul țării noastre trebuie să completeze un astfel de document,  conform căruia acceptă perioada de izolare, carantinare sau spitalizare, după caz, potrivit spynews.ro.

Bilanț record de covid

România a înregistrat, miercuri, cel mai negru bilanț covid de până acum: avem 2958 cazuri de infectare în 24 de ore și 82 de decese.  Astfel, Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență a decis închiderea sălilor de jocuri de noroc, a barurilor, cluburilor și discotecilor.  Totodată, s-a micșorat distanța din jurul scolilor unde este obligatorie masca.

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a anunțat că în ședința CNSU s-au mai luat trei hotărâri:

-închiderea barurilor, cluburilor și discotecilor, care nu erau menționate în adresa de la Direcția de Sănătate Publică,

-micșorarea distantanței în jurul școlilor în care este obligatorie purtarea măștii – de la 100 de metri la 50 de metri,

-închiderea cazinourilor și sălilor de jocuri, cu excepția jocurilor de pariuri și loterie în care doar se plasează bilete.

Școlile nu se vor închide, a mai spus prefectul.

Restricții după restricții

Noile restricții vin la scurt timp după ce autoritățile au mai decis, marți seară, închiderea teatrelor, cinematografelor, restaurantelor, cafenelelor și a sălilor de spectacole și saloanele unde au loc acestea. De asemenea au interzis și participarea la evenimentele religioase a celor care nu sunt din localitatea unde au loc. Ceea ce se întâmplă acum cu pelerinajul Sfintei Parascheva, din  Iași.

Luni, la prânz, sute de persoane au stat la coadă pentru a ajunge la racla Sfintei, iar timpul de aşteptare a fost de aproximativ 30 de minute. Mitropolia Moldovei și Bucovinei a luat decizia de a nu mai scoate racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva, după ce pelerinajul pentru credincioșii din afara municipiului Iași a fost interzis. De altfel, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Iași a luat decizii radicale. Trebuie menționat că măsurile sunt valabile în perioada 8 – 15 octombrie, pe perioada desfășurării sărbătorii religioase ocazionate de Hramul Sfintei Cuvioase .Parascheva, în municipiul Iași.

Total cazuri și decese

Până astăzi, au decedat în total 5.203 persoane diagnosticate cu COVID-19, iar cazuri confirmate avem în total 142.570.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: