Redactia.ro
Home » Știri » Cum arată o Dacia după vremea lui Nicolae Ceaușescu. Proprietarul cere peste 18.500 de euro pe ea. FOTO

Cum arată o Dacia după vremea lui Nicolae Ceaușescu. Proprietarul cere peste 18.500 de euro pe ea. FOTO

GALERIE FOTO (2) Dacia 1300

Dacia 1300 a fost un model iubit de toți românii, deși erau destul de puțini cei care își permiteau să o cumpere. Chiar și acum ele mai există și au fost incluse oficial în categoria mașinilor de epocă, așa că cine deține o astfel de mașină este fericit. Un român vinde un astfel de model cu nu mai puțin de 18.500 de euro.

De ce a ajuns o Dacia 1300 să fie 18.500 de euro

Dacă deții o Dacia 1300 poți spune cu siguranță că ai un autovehicul care a marcat istorie României, dar și pe români. Din anul 2011, Dacia 1300 este, oficial, mașină de epocă.

Dar, cu această titulatură vine și un nesajuns, care probabil nu este pe placul multor români. Este vorba de costul său, care este cât al unei mașini moderne. Asta dacă nu cumva proprietarul a decis să o îmbunătățească, fiind un pasionat al restaurărilor.

Acesta este cazul aici, când o Dacia 1300 a ajuns să fie scoasă la vânzare pentru nu mai puțin de 18.500 de euro. Cel care s-a ocupat de restaurearea mașinii este Dănuț Crainiciuc, din Suceava.

Românul care a cumpărat Dacia lui Ceaușescu. Ce nume i-a pus

Poveștile cu mașinile Dacia 1300 nu se opresc, însă, aici. Un român a cumpărat fără să știe o mașină care i-a aparțiunut lui Nicolae Ceaușescu.

„Nu sunt un admirator al lui Ceaușescu, nu a fost o persoană de treabă, dar îmi place ideea că-i dețin mașina, dintr-un punct de vedere istoric. Am numit-o Tovarășa”, spune Ovidiu Măgureanu.

Când a fost cu mașina la o expoziție, a fost abordat de un fost șofer al lui Nicolae Ceaușescu, care a confirmat că mașina a fost, într-adevăr, a liderului comunist.

„Am fost şocat când m-a găsit, a auzit de expoziţie, ştia că voi fi acolo şi a venit special să vadă maşina. Mi-a spus că găurile din bord erau făcute pentru armele securităţii şi că pilotul automat nu a funcţionat  niciodată…nici acum nu funcţionează”, a spus Măgureanu.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: