Redactia.ro
Home » Sport » Cum arată o zi obișnuită din viața lui David Popovici. Ce sacrificii face sportivul

Cum arată o zi obișnuită din viața lui David Popovici. Ce sacrificii face sportivul

GALERIE FOTO (3) Cum arată o zi obișnuită din viața lui David Popovici.

Cum arată o zi obișnuită din viața lui David Popovici. Sportivul în vârstă de 16 ani a câștigat trei medalii de aur și una de argint la Campionatele Europene de înot pentru juniori de la Roma. Ajuns în țară, David Popovici i-a impresionat pe români cu declarațiile sale.

Cum arată o zi obișnuită din viața lui David Popovici. Ce sacrificii face sportivul

Cum arată o zi obișnuită din viața lui David Popovici. Înotătorul român de doar 16 ani, care a câștigat trei medalii de aur și una de argint. Luni, sportivul s-a întors în țară și a susținut o conferință de presă pe aeroportul Otopeni. David Popovici s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo și a cucerit Campionatele Europene de înot pentru juniori de la Roma. Acesta a obținut trei medalii de aur la 50 m liber, 100 m liber și 200 m liber. Delegația României de la Campionatele Europene de înot pentru juniori de la Roma a fost întâmpinată la Salonul Oficia al Aeroportului Henri Coandă de reprezentanții Ministerului Tineretului și Sportului.

David Popovici inot

Sportivul în vârstă de 16 ani a vorbit despre experiența sa sportivă, impresionându-i pe cei prezenți cu discursul său. David a început la vârsta de 4 ani să înoate, după ce a fost diagnosticat cu scolioză de medicul pediatru. Astfel, David Popovici a ajuns să facă cursuri de înot la bazinul de la Lia Manoliu, unde a fost antrenat de Bogdan Stroe și Bogdan Manea. La scurt timp, David și-a dat seama că este pasionat de înot și și-a dorit să facă performanță. După ce l-a cunoscut pe antrenorul Adrian Rădulescu, David Popovici a devenit foarte bun la înot. „Primele rezultate au apărut cam la doi ani după ce am început performanța, adică atunci când aveam 9 ani. Începusem să câștig campionate municipale și cupe, dar nimic la nivel național încă“, povestește David.

La numai 10 ani, David a doborât primul record național, în proba de 50 metri spate, iar în anii următori au urmat zeci de recorduri naționale pentru tânăr. La Festivalul Olimpic de Tineret European, organizat la Baku, în 2019, David Popovici a ajuns la un nou record la 100 metri liber, 49,8i2 secunde.

Ce sacrificii face David Popovici pentru a ajunge la performanță

Ca orice sportiv, performanțele apar atunci când munca este pe măsură. Așadar, pentru a obține rezultate incredibile, David face 9 antrenamente pe săptămână, de câte două ore fiecare, iar în timpul unui antrenament parcurge 6 kilometri. Sportivul este la Colegiul Național George Coșbuc din Capitală,. iar pe timpul școlii se trezește la ora 04.00, pentru ca la 05.45 să fie la bazin. După antrenament merge la școală, iar după amiază urmează al doilea antrenament. „Stau bine și cu școala, încerc să echilibrez balanța dintre sport și lectură, iar până acum mi-a ieșit. Îmi place să îmi petrec timpul liber împreună cu prietenii mei, indiferent ce facem. Nu m-am gândit ce aș vrea să fac pe lângă înot, mi se pare că nu are sens să o fac acum. Este prea devreme, îmi voi face griji pentru asta mai târziu„, a afirmat David Popovici.

De asemenea, sportivul are o relație specială cu antrenorul său. Adrian Rădulescu este extrem de mândru de performanța lui David. „David a venit la clubul nostru când avea 9 ani și de atunci ne vedem aproape zilnic. Când am început să lucrăm împreună, el era mereu în căutarea distracției, dar am descoperit că reacționează foarte bine dacă îi explici ce urmărești să învețe la antrenament. La pregătirea lui David au participat Ionuț Iordan, din postura de preparator fizic, și Dragoș Luscan, din postura de kinetoterapeut“, a spus antrenorul.

Adrian Radulescu si David
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: