Redactia.ro
Home » Sport » Fără spectatori străini la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Fără spectatori străini la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Jocuri Olimpice, Tokyo, fără spectatori

Japonezii au decis să nu permită fanilor străini accesul la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Organizatorii au trimis deja comunicate de presă în care explică decizia pe care au luat-o.

Jocurile Olimpice de la Tokyo, care au fost deja amânate un an din cauza pandemiei de coronavirus se vor disputa fără spectatori străini. Organizatorii trebuie să rezolve rapid problema biletelor, pentru că peste 900.000 de tichete au fost vândute deja în afara Japoniei. Până acum, 600 de mii de bilete au fost achiziționate pentru Jocurile Olimpice, iar 300 de mii au fost cumpărate de spectatori pentru Jocurile Paralimpice.

„Pentru a clarifica situaţia pentru deţinătorii de bilete care locuiesc în străinătate şi pentru a le permite să îşi ajusteze planurile de călătorie, partea japoneză a ajuns la concluzia că spectatorii nu vor putea intra în Japonia la momentul Jocurilor”, se arată într-un comunicat al organizatorilor.

În luna aprilie se va decidă numărul exact de spectatori cărora li se va permite să asiste la evenimente din programul Olimpiadei. Jocurile Olimpice au fost amânate pentru prima dată în istoria competiției. Anul acesta urmează să se desfășoare în perioada 23 iulie – 8 august. Foarte mulți japonezi cred că Jocurile Olimpice ar fi trebuit să fie din nou amânate.

Sportivii nu pot fi însoțiți de familie

Președinta comitetului de organizare a Olimpiadei a declarat în urmă cu câteva săptămâni că sportivii nu pot veni însoțiți de familie.

„Este o ocazie pe care ei o pot avea o singură dată în viaţa lor, ca urmare, din punct de vedere emoţional aş vrea ca familiile lor să fie aici. Dar trebuie să ne gândim la sistemul medical japonez şi prin urmare cu inima grea trebuie să spun că este dificil”, a declarat Seiko Hashimoto.

Organizatorii au mai anunțat că festivitatea legată de startul ştafetei torţei olimpice, programată să aibă loc la 25 martie, la Fukushima, se va desfăşura fără spectatori. Vor fi acceptați doar câțiva invitați la ceremonie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: