Redactia.ro
Home » Sport » Marian Drăgulescu merge la Olimpiada de la Tokyo!

Marian Drăgulescu merge la Olimpiada de la Tokyo!

Marian Drăgulescu merge la Olimpiada de la Tokyo

Marian Drăgulescu merge la Olimpiada de la Tokyo. La 38 de ani,”Marocanul” s-a calificat la Olimpiada din 2020. Drăgulescu este cel mai bun gimnast român din istorie, cu 31 de trofee.

Marian Drăgulescu va merge pentru a cincea oară la Jocurile Olimpice. Luni a reușit să se califice după ce a avut o prestație fără greșală.

„Marian a reușit două sărituri foarte bune, 14.616 şi 14.633, iar cu media 14.624, e pe 6 în finală. Eliminându-se sportivii calificați cu echipa, el se află acum pe loc eligibil pentru Jocurile Olimpice, unul din cele trei puse în joc. Bravooo, Marian!”, este anunțul făcut de cei de la Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.

„Marocanul” este triplu medaliat la Jocurile Olimpice. Are 8 medalii de aur la Campionatele Mondiale şi zece titluri europene. A participat până acum la Jocurile Olimpice de la Sydney, Atena, Beijing şi Rio (2000, 2004, 2008 şi 2016).

Drăgulescu era decis să se retragă

Înainte de această calificare, gimnastul a fost la un pas de a se retrage. A dorit însă să mai reprezinte încă odata România la Olimpiadă, și a reușit. Totuși în ultimii ani i-a fost din ce în ce mai greu, suferind mai multe accidentări.

„Mai pot, dar nu mult! Uite, chiar acum am venit de la fizioterapeut, mă chinuie glezna. Dar strâng din dinți. Visez să mă calific la Mondiale și la Olimpiada de la Tokyo, să închei frumos cariera. Ca țintă, mi-am stabilit un ultim obiectiv, acela de a câștiga o medalie olimpică, de ce nu, poate chiar cea de aur! Am 31 de medalii. Sunt cel mai medaliat gimnast al României din toate timpurile la Jocurile Olimpice, Mondiale și Europene. Și sunt mandru! „, a declarat în urmă cu câteva lui Dragulescu pentru Libertatea.

Citește și: Voluntari – Chindia 0-1! Moldovan: „Am îngenuncheat bivolul, ne-am înfruptat din el”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini