Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cum arată și cât costă cea mai veche sticlă de vin din lume

Cum arată și cât costă cea mai veche sticlă de vin din lume

GALERIE FOTO (2) Scandal pe taxa pentru deschiderea sticlei de vin. Ce a făcut o femeie când a văzut nota de plată: „M-a lăsat fără cuvinte”

Despre vin se spune că este cu atât mai bun cu cât trec anii peste el. Dar este oare adevărat acest lucru? Dacă v-ați întrebat vreodată care este, de fapt, cel mai vechi vin din lume iată că în acest articol veți afla răspunsul!

Care este cel mai vechi vin din lume. Cum arată sticla

Cel mai vechi vin descoperit vreodată în lume are o vechime de cel puțin 8000 de ani și a fost descoperit în Georgia. Sticla de vin este cu 1000 de ani mai veche decât se credea inițial. Totuși, de peste 100 de ani, sticla de vin despre care se vorbește cel mai mult este adăpostită la Muzeul Speyer din Germania. Este o sticlă ceva mai tânără, dar este cel mai vechi vin nedeschis vreodată din lume.

Este vorba despre o sticlă cu vin care se afla într-un sarcofag roman din piatră, care a fost construit undeva la jumătatea secolului al patrulea. Aceasta fost descoperită într-o podgorie de lângă orașul Speyer din Germania, în anul 1867. Astfel, de mai bine de 100 de ani, sticla de vin se află în Muzeul din acest oraș. Încă de atunci istoricii dar și cercetătorii au fost foarte contrariați de descoperirea acestei sticle de vin, care datează din anii 300 după Hristos. Sticla de vin a fost descoperită când se făceau săpături la mormântul unui nobil roman.

Acolo au fost descoperite mai multe sticle de vin, dar aceasta a fost singura întreagă și nedesfăcută.

Cea mai veche sticlă de vin, descoperită în Germania

Sticla cântărește 1,5 litri și proveniența vinului a devenit subiectul mai multor speculații. Specialiștii sunt de părere că conținutul de alcool s-a pierdut, însă, unele analize arată că o parte din acest lichid este vin pur. Istoricii spun că vinul a fost diluat cu un mix de plante. În ceea ce privește prețul, este unul inestimabil, fiind un obiect de patrimoniu.

„Este greu să spunem ce ar fi mai înfricoșător: să renunțăm la cea mai veche sticlă de vin din lume sau să o bem. Nu știm ce gust va avea, dar sigur nu e de vin”, au declarat reprezentanții muzeului.

Cel mai probabil, vinul a fost fabricat din struguri locali, plantați în timpul dominației romane și acestui au fost adăugate și unele ierburi pentru aromă. Cu toate acestea, ceea ce s-a păstrat în sticlă nu mai este cu adevărat vin. Am putea, totuși ,să bem ceea ce este acum în sticlă? Cercetătorii sunt de părere că da am putea face acest lucru pentru că nu ne va ucide, dar cu siguranță nici nu ne va place gustul. Totuși, reprezentanții muzeului local nu sunt de acord pentru deschiderea sticlei, ea fiind o atracție pentru vizitatori.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: