Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cum arată și cât costă cei mai scumpi cercei din lume

Cum arată și cât costă cei mai scumpi cercei din lume

GALERIE FOTO (2) cei mai scumpi cercei

Indiferent de cultură sau vârstă, femeile au avut o afinitate pentru bijuterii încă din secolele trecute. Această dragoste i-a făcut pe mulți să plătească sume exorbitante pentru cele mai fine diamante.

Cât costă cei mai scumpi cercei din lume

 

Diamantele, cunoscute sub numele de „Apollo” şi „Artemis” au fost vândute pentru suma de 57,4 milioane de dolari. Această pereche a fost vândută în timpul licitației de la Geneva într-unul dintre cele mai aprige războaie de ofertare pe care cineva le-a văzut vreodată.  În 2017, un cumpărător norocos a obținut cercelul cu diamante Pink Artemis pentru 15,3 milioane de dolari, iar  Apollo Blue pentru aproximativ  42 de milioane de dolari.

 

 

Cum arată cerceii de 57,4 milioane de dolari

 

Bijuteriile au formă de pară. Diamantul cu numele de „Apollo” este albastru, iar „Artemis” e roz.

Cei mai scumpi cercei „Apollo” şi „Artemis”
Cei mai scumpi cercei „Apollo” şi „Artemis”

Despre  „Artemis” se spune  că designerul a  făcut cercei din diamante roz. Experții consideră că diamantele utilizate pentru aceste cercei sunt diamante de tip doi. Este unul dintre cele mai bune și mai rare diamante din lume.  Despre Apollo, cel albastru, se zice că este „largest internally flawless fancy vivid blue diamond ever to be offered at auction”.

 

 

Bijuteriile au fost scoase la licitație separat, dar cumpărătorul a dorit să îi aibă în colecție pe amandoi. Denumirea de „Apollo” şi „Artemis” provine de la zeii greci. Pietrele preţioase au fost achiziţionate de un cumpărător anonim, care le-a schimbat  numele: diamantul albastru a fost numit „Memoria frunzelor de toamnă” şi diamantul roz „Visul frunzelor de toamnă”, a menţionat casa de licitaţie Sotheby’s într-o declaraţie de presă.

 

Cântărind 16,00 carate şi certificat Fancy Intense Pink, diamantul Artemis Pink  face set cu Apollo Blue, certificat Fancy Vivid Blue. Potrivit Institutul american de gemologie (GIA), piatra face parte din „din cele mai pure chimice” dimanate, fapt ce-i conferă, potrivit experţilor, o mare transparenţă optică.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: