Redactia.ro
Home » Știri » Cum citeşti corect factura la curent electric. Explică tocmai Ministrul Energiei, Sebastian Burduja (VIDEO)

Cum citeşti corect factura la curent electric. Explică tocmai Ministrul Energiei, Sebastian Burduja (VIDEO)

Cum să nu plătești factura la gaze și curent. Atenție, nu vei fi deconectat de la rețea

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a explicat ce trebuie să știe consumatorii atunci când se uită la factura la curent.

Reprezentantul Guvernului le spune românilor că nu trebuie să își facă griji în privința facturilor la energie. Potrivit ministrului liberal, românii beneficiază și în această iarnă de prețuri plafonate la curent și gaze.

Facturile, complicat de citit?

Românii nu trebuie să tremure nici de frig, nici de frica facturilor. Avem prin lege un preț plafonat la energie electrică și gaze. La energie electrică 5 milioane de gospodării din România plătesc lunar doar 35 de lei. La gaze, românii au al patrulea cel mai ieftin gaz din toată Uniunea Europeană. Trebuie doar să înțelegem lucrurile.

Să începem cu factura la curent. Factura e complicată, mi-ați spus asta în sute de mesaje și întrebări. Am încercat să o simplificăm, dar sunt niște reguli europene care impun un anumit format. Așa că am făcut acest clip pentru a explica pe înțelesul tuturor principalele date dintr-o factură”, a scris ministrul Energiei.

Cum poţi poți scoate bani de pe cardul de energie

Românii pot plăti cu cardul de energie facturile, dar asta fără să scoată banii de pe card. Cu o excepție. Cei care vor să cumpere lemne pot încasa banii la poștă pentru a plăti materialul lemnos.

Cu toate acestea, există o rigoare în primirea și cheltuirea banilor și asta reiese din lege:

7. Prin excepţie de la prevederile alin. (5), beneficiarii prevăzuţi la art. 3 alin. (1) pot încasa în numerar, la oficiile poştale, sumele plătite pentru procurarea de lemn de foc. În vederea încasării sumei în numerar, beneficiarii de sprijin prezintă următoarele documente justificative:

a) cardul de energie valabil la data la care se efectuează plata prin servicii de mandat poştal;

b) actul de identitate al beneficiarului de sprijin;

c) documentul/documentele justificativ/justificative emis/emise începând cu luna august 2022 şi până la data de 27 decembrie 2023, cum ar fi avizul de însoţire a mărfii, factura, bonuri fiscale, prin care fac dovada că au achiziţionat material lemnos pentru încălzire care este utilizat la locul de consum, prin înscrierea acestuia pe documentele justificative şi dovada achitării acestora către furnizorul de lemn de foc;

d) în situaţia în care beneficiarul cardului de energie are alt domiciliu sau altă reşedinţă decât cel/cea care este inscripţionat/inscripţionată pe cardul de energie, contractul privind furnizarea materialului lemnos la domiciliu sau reşedinţă împreună cu declaraţia pe propria răspundere că utilizează sprijinul pentru compensarea preţului la energie la adresa unde locuieşte”, spuen legea.

Dacă pensionarii mai au bani pe card de anul trecut mai pot plăti facturi până la 1 martie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: