Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cum curățăm corect căpșunele. Sunt un mare pericol pentru sănătate, pline de pesticide

Cum curățăm corect căpșunele. Sunt un mare pericol pentru sănătate, pline de pesticide

Căpșunele sunt unele dintre cele mai delicioase și sănătoase fructe disponibile pe piață. Totuși, sunt și extrem de toxice, din cauza pesticidelor pe care producătorii le folosesc pentru ca acestea să reziste. Astfel, este important să le curățăm bine înainte de le consuma, pentru a evita expunerea la substanțe toxice.

Trucuri utile pentru curățarea căpșunelor

Clătiți căpșunile cu apă rece – Acesta este cel mai simplu și mai eficient mod de a curăța căpșunile. Pur și simplu clătiți fructele cu apă rece și asigurați-vă că eliminați toate resturile de pământ sau murdărie de pe suprafața lor.

Vezi și: Cele mai toxice alimente de pe piață. Fruntașe în top sunt chiar cele mai iubite fructe de sezon

Folosiți o soluție pe bazăde oțet – Un alt mod eficient de a curăța căpșunile este să le înmuiați într-o soluție de oțet și apă. Adăugați o jumătate de cană de oțet alb la o jumătate de găleată de apă și lăsați căpșunile să se înmoaie timp de 10-15 minute. Clătiți apoi căpșunile cu apă rece și lăsați-le să se usuce.

Bicarbonatul de sodiu este un agent de curățare natural și poate fi folosit pentru a curăța și dezinfecta căpșunile. Amestecați o linguriță de bicarbonat de sodiu cu o cană de apă și înmuiați căpșunile timp de câteva minute. Clătiți apoi căpșunile cu apă rece și lăsați-le să se usuce.

Cum curățăm corect căpșunele

Sucul de lămâie este un alt agent natural de curățare care poate fi folosit pentru a curăța căpșunile. Stoarceți suc de la o lămâie și adăugați-l la o cană de apă. Înmuiați căpșunile timp de 10-15 minute, apoi clătiți-le cu apă rece și lăsați-le să se usuce.

Perioxidul de hidrogen este un dezinfectant puternic și poate fi folosit pentru a curăța căpșunile. Amestecați o jumătate de cană de peroxid de hidrogen cu o jumătate de găleată de apă și înmuiați căpșunile timp de câteva minute. Clătiți apoi căpșunile cu apă rece și lăsați-le să se usuce.

Curățarea căpșunilor poate fi o sarcină importantă, mai ales atunci când se știe că aceste fructe pot conține pesticide. Utilizarea uneia sau mai multora dintre metodele de mai sus poate ajuta la evitarea anumitor complicații.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: