Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cele mai toxice alimente de pe piață. Fruntașe în top sunt chiar cele mai iubite fructe de sezon

Cele mai toxice alimente de pe piață. Fruntașe în top sunt chiar cele mai iubite fructe de sezon

Top 5 alimente periculoase pentru organism. Le consumi zilnic fără să știi

Unele alimente sunt de-a dreptul toxice, deși tindem să le consumăm, uneori, în exces. Specialiștii au făcut mai multe analize și au ajuns la concluzia că un loc funtaș îl ocupă chiar fructele de sezon, care se bucură de mare succes și sunt nelipsite din alimentația multora. Deși nu ne așteptam, ele sunt cu adevărat nocive pentru organism și ar fi bine să le evităm pe cât posibil.

Cele mai contaminate alimente de pe piață

Specialiștii au înregistrat valori record de pesticide în alimentele de pe piață. Au fost realizate mai multe studii amănunțite, în urma cărora s-a ajuns la concluzia că fruntașe în acest top sunt cele mai iubite fructe ale momentului, pe care toată lumea le cumpără cu mare interes în această perioadă, fiind unele de sezon.

Căpşunele sunt cele mai contaminate produse de pe piaţă, potrivit noului ghid al cumpărătorului privind pesticidele din produsele agricole. Deși acestea au reapărut recent pe rafturile magazinelor, având în vedere că acum este sezonul lor și sunt foarte apreciate și consumate, se pare că sunt contaminate cu o mulțime de substanțe periculoase pentru sănătate. Din acest motiv, ar trebui să le evităm pe cât posibil sau să ne asigurăm că achiziționăm unele naturale, bio.

Consumul unor alimente cu pesticide reprezintă un mare pericol pentru oameni, în special pentru femeile însărcinate și copii, care sunt mult mai sensibili decât ceilalți. Specialiștii recomandă să spălăm foarte bine alimentele înainte de a le consuma, dacă nu putem să cumpărăm unele de calitate premium.

Cele mai toxice alimente pentru sănătate

Pe următoarele locuri sunt spanacul şi varza kale. Potrivit raportului, aproape 90 la sută dintre mostrele de afine sau fasole verde sunt mult mai contaminate decât în anii precedenți, semn că scade tot mai mult calitatea a ceea ce consumăm.

Iată aici un top cu alimente la care trebuie să fim foarte atenți și de care să ne ferim, dacă avem posibilitatea:

1. Căpșune

2. Spanac

3. Kale

4. Nectarine

5. Mere

6. Struguri

7. Cireșe

8. Piersici

9. Pere

10. Ardei gras sau iute

11. Țelină apio

12. Roșii

O altă recomandare este să încercăm să folosim produse crescute local, de la producătorii din zonele rurale, care nu optează atât de mult pentru o creștere rapidă, cu ajutorul substanțelor interzise.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: