Redactia.ro
Home » Stil de viață » Alimentele care te pot salva de demență. Reduc considerabil apariția acestei boli

Alimentele care te pot salva de demență. Reduc considerabil apariția acestei boli

Combinații de alimente care detoxifiază ficatul și te scapă de riduri

Este important să avem grijă de sănătatea noastră și să ne asigurăm că facem tot ce ne stă în putință ca să avem un stil de viață cât mai bun. O alimentație corectă ne ajută să avem o siluetă perfectă, dar și să prevenim apariția unor boli grave precum demența. Există câteva alimente care te pot salva, care țin departe cele mai neplăcute afecțiuni.

Dieta care reduce riscul de demență

Cu toții știm că alimentele pe care le consumăm sunt foarte importante atât din punct de vedere fizic, dar și pentru sănătatea noastră. Una dintre cele mai neplăcute boli cu care ne alegem în timp, mai ales la vârste înaintate, este demența, o boală tot mai răspândită. Aceasta are, însă, legătură cu alimentația noastră, la care trebuie să fim foarte atenți.

Specialiștii au făcut mai multe studii și au ajuns la concluzia că dieta mediteraneană este cea mai bună soluție pentru cei care vor o viață sănătoasă și să stea departe de problemele de sănătate. În urma analizelor, s-a constatat că riscul de a ajunge la demență poate fi redus chiar și cu 23%, în timp ce riscul de a face boli cardiovasculare poate să scadă cu 24%.

”Este o dietă extrem de echilibrată, în care integrăm majoritatea categoriilor alimentare. Însă scopul este să punem accent în special pe legume, fructe, verdeţuri, grăsime de foarte bună calitate, grăsime bogată în omega 3. Şi proteină în cantitate moderată.”, a declarat terapeutul în nutriție, Anca Alungulesei, pentru Observatornews.ro.

Alimentele care reduc apariția demenței

Conform acestei diete, trebuie să ai o alimentație formată din fructe, legume, alimente bogate în Omega3, sănătoase. O alegere la fel de bună este să mănânci și nuci, fructe de mare sau cereale integrale și, cel mai important, să respecți cele trei mese principale ale zilei și să nu te înfometezi.

Dr. Oliver Shannon, lector în Nutriție Umană și Geriatrie la Universitatea Newcastle și autor principal al studiului, a declarat că sănătatea publică are în vedere găsirea unei soluții în ceea ce privește demența, fiind o boală extrem de grea, care lovește chiar și oamenii de vârste mai mici.

„Demența are un impact asupra vieții a milioane de persoane din întreaga lume și în prezent există opțiuni limitate pentru tratarea acestei afecțiuni”, a spus el.

Coautorul principal al studiului, dr. Janice Ranson, cercetător senior la Universitatea din Exeter, spune că ar trebuie făcute mai multe analize, care să scoată în evidență exact alimentele necesare și să fie făcută chiar și o listă în acest sens.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: