Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cum deosebești o albină de o viespe. Care este diferența dintre cele două

Cum deosebești o albină de o viespe. Care este diferența dintre cele două

diferența dintre albină și viespe

Pe măsură ce se apropie vara, așteptăm cu nerăbdare grătarele la iarbă verde, să ne răcorim în piscină sau să savurăm o băutură la apus în timp ce ne relaxăm. Ceea ce nu ne dorim în schimb este să fim înțepați de o albină sau o viespe – în special de o viespe.

Acum că viespea ucigasă a intrat în SUA, s-ar putea să te întrebi care este diferența dintre albine și viespi. Oricum ar fi, nu ți-ai dori ca una dintre ele să te înțepe, și doar dacă nu esti alergic, o întepătură de albină nu este nici pe aproape la fel de periculoasă ca o înțepătură de viespe.

Cum să recunoști o albină sau o viespe în funcție modul în care arată

Albinele, ca cele pe care le vezi cel mai adesea pe lângă flori, sunt mai mici decât viespile. Ele au între 0,60 și până la 1,75 centimetri lungime și, totodata, par foarte agitate. Părul de pe corp le ajută să adune miere și cele mai multe dintre ele sunt galbene cu dungi negre pe spate.

Viespile pot fi mai mari decât albinele, având în general între 1,75 și 2,50 centimentri lungime. Ele nu sunt agitate, în schimb arată mai suple decât albinele. Culoarea lor poate fi o combinație de negru, galben și portocaliu. În ceea ce privește viespea ucigașă care tocmai și-a făcut apariția poate ajunge până la 5 centimentri lungime.

Unde poți vedea albine sau viespi?

Albinelor le place să trăiască în scorbura copacilor, vizuinile abandonate ale rozătoarelor sau într-un alt obiect de lemn nevopsit. Le vei vedea, de asemenea, și în jurul florilor.

Cuiburile de viespi le vei găsi de obicei în locuri precum jgheaburi, tufișuri sau de-a lungul gardurilor. Doar viespea numită sacoul galben își construiește cuiburile pe sau sub pământ. Viespilor le place să mănânce carne, așa că dacă ești la un gratar te poți aștepta să apară.

De ce este viespea mai periculoasă decât albina?

În mod normal, albinele mor după ce au înțepat o persoană. Chiar dacă înțepătura de albină doare, doar dacă nu ești alergic, îți va trece proabil în cel mai scurt timp.

Viespile, în schimb, nu mor după ce și-au înțepat victima. Ele pot și vor înțepa de mai multe ori, în special dacă se simt amenințate. De aceea nu este o idee prea bună să încerci să lovești o viespe și cel mai bine este să te depărtezi încet.

Dacă nu vrei ca aceste insect înaripate să îți strice distracția în aer liber, asigură-te că stai cât mai departe de ele.

Tu ai fost vreodată înțepat de o albină sau de o viespe?

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini