Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Cum e PROSTIT publicul, pe faţă! O felie de chorizo ne-a fost „servită” drept steaua Proxima Centauri

Cum e PROSTIT publicul, pe faţă! O felie de chorizo ne-a fost „servită” drept steaua Proxima Centauri

Ce este nisiunea spațială SpaceX

A vrut să ne arate steaua Proxima Centauri, dar a dat-o în bară. Un om de ştiinţă francez şi-a bătut joc de amatorii de astronomie. Până la urmă, a recunoscut totul.

Expertul a susţinut că fotografia a fost făcută de telescopul spațial James Webb şi că ne prezintă steaua Proxima Centauri.

Era, de fapt, o felie de chorizo

Aşadar, fizicianul Étienne Klein, director în cadrul Comisei Franței pentru Energii Alternative și Energie Atomică, a recunoscut că imaginea publicată recent cu ceea ce susținea că este Proxima Centauri, cea mai apropiată stea de Soare, este, de fapt, o fotografie cu o felie de cârnat spaniol chorizo.

Inițial, urmăritorii de pe Twitter ai cercetătorului au fost încântați despre „detaliile uimitoare” ale fotografiei și au comentat la postare. Dar, când au aflat adevărul, mulţi utilizatori au scris că nu sunt amuzaţi de gluma astronomului.

Klein a decis, într-un final, să spună că a fost „o glumă de cercetător” și că fotografia, care a făcut înconjurul lumii, nu este steaua aflată la peste patru ani-lumină de Soare, ci doar o felie de chorizo.

Cercetătorul şi-a cerut scuze

El a prezentat apoi scuze, spunând că intenția sa a fost „de a îndemna la prudență în ceea ce privește imaginile care par să vorbească de la sine”.

Vă cer scuze celor pe care i-am şocat cu farsa mea, care nu a avut nimic original”, argumentând că a fost doar o „glumă ştiinţifică”.

În plus, el şi-a „spălat păcatele”, postând o fotografie cu o galaxie aflată la 500 milioane ani lumină – Roată de Car (Carthweel Galaxy), realizată de telescopul James Web. De data aceasta, imaginea este reală, a dat asigurări astronomul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: