Redactia.ro
Home » Știri » Se cresc legume în spațiu! Un astronaut a reușit să crească prima recoltă de ridichi

Se cresc legume în spațiu! Un astronaut a reușit să crească prima recoltă de ridichi

Un astronaut a reușit să crească prima recoltă de ridichi

Prima recoltă de legume a fost deja crescută de unul din astronauții de la NASA. Acesta a reușit să crească o plantație de ridichi. 

Un astronaut a reușit să crească prima recoltă de ridichi

Chiar dacă sună a poveste din filmele SF, ei bine, este real! Astronautul Kate Rubins a reuşit să crească o recoltă de ridichi pe Staţia Spaţială Internaţională. A ales să cultive această legumă pentru că este foarte nutrivită și necesită doar 27 de zile pentru a ajunge la maturitate, scrie Mediafax.

NASA a publicat un timelapse cu evoluţia recoltei. Recolta a fost culeasă, iar cele 20 de plante au fost strânse în folie de aluminiu şi plasate într-o combină frigorifică. Platente vor fi aduse apoi în 2021 pe Pământ pentru a fi studiate.

NASA va produce recolte de legume în spaţiu

Sistemul de Producţie de Legume de la NASA a trimis la începutul acestui ani astronauţilor din Staţiile Internaţionale Spaţiale kit-uri cu care să crească legume în spaţiu, prin intermediul luminii produsă de LED-uri. Primele legume careau fost cultivate au fost salatele verzi. După doar 28 de zile de crescut sub luminile roz ale LED-urilor, plantele au fost gata de recoltat.

După ce prima recoltă de salată verde a fost un succes, astronauților li s-au trimis legume precum ridichii şi mazăre pentru a fi crescute în spaţiu. Pe măsură ce programul avansează, NASA va trebui să gestioneze creşterea de recolte mai mari şi mai complicate. Cartofii sunt uşor de crescut şi depozitat, însă nu sunt prea apetisanţi cruzi, iar pentru a fi consumaţi ar necesita echipament şi pregătire în plus.

Creşterea de legume în spaţiu ar putea fi o modalitate mai puţin scumpă pentru a hrăni astronauţii de pe orbită. Pentru a trimite un kilogram de mâncare către o staţie spaţială, costurile se ridică la 20.000 de dolari. Misiunea de a cultiva legume ar putea de asemenea să ofere o formă de terapie pentru astronauţi. NASA cercetează ipoteza conform căreia grădinăritul va ajuta astronauţii să se împace mai uşor cu izolarea din spaţiu şi le va da un sentiment de “casă”.

Experimentul vine după ce astronautul Don Pettit a reuşit cu succes să crească un dovleac în timp ce stătea pe o staţie spaţială. Totuşi, astronauţilor nu li se va permite încă să mănânce recolta. Primele “roade” vor fi trimise pe Pământ pentru teste, unde vor fi inspectate pentru bacterii şi puritate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: