Redactia.ro
Home » Știri » Cum încearcă Rusia să păcălească sancțiunile impuse de Occident

Cum încearcă Rusia să păcălească sancțiunile impuse de Occident

GALERIE FOTO (2) Blestemul familiei lui Vladimir Putin

Rusia caută noi metode prin care să scape de sancțiunile venite din Occident. Kremlinul ia în calcul să permită comercianţilor cu amănuntul să importe produse fără permisiunea proprietarului mărcii comerciale, potrivit autorităţii ruse de reglementare a concurenţei. Decizia vine după ce mai multe mărci globale au oprit vânzările sau exporturile din cauza invaziei sale din Ucraina, transmite Reuters.

Cum vrea Kremlinul să păcălească sancțiunile

Permiterea „importurilor paralele” reflectă modul în care sectorul vânzărilor cu amănuntul al Rusiei a fost perturbat de sancţiunile economice occidentale. Numeroase și puternice firme internaţionale precum H&M şi Nike și-au restrâns activitatea în Rusia.

Potrivit Reuters, Serviciul Federal Anti-Monopol a anunţat că şeful său s-a întâlnit cu directorul principalului retailer online din Rusia, Wildberries. Atunci au discutat legalizarea importurilor paralele.

Ce au decis Serviciul Federal Anti-Monopol și principalul retailer online din Rusia

Aceeași sursă a precizat că ambele părţi au fost încrezătoare că măsura va fi pozitivă pentru consumatori şi întreprinderile ruseşti.

FAS a declarat că a pregătit proiecte de regulamente privind importurile paralele – uneori numite şi „importuri gri” – care sunt discutate de guvern.

Directorul general al Wildberries, Tatyana Bakalchuk a transmis: „Iniţiativa FAS care permite importurile paralele va fi o măsură eficientă de sprijin… Întreprinderile mici şi mijlocii vor avea voie să importe în mod legal mărfuri străine fără a solicita permisiuni suplimentare, iar consumatorul va avea acces la o gamă mai largă de bunuri de calitate înaltă la preţuri rezonabile.”

Kremlinul se confruntă cu cea mai gravă criză economică de la căderea Uniunii Sovietice din 1991.

Prima măsură a României împotriva unei companii din Rusia

Agenția Națională de Administrare Fiscală a decis să blocheze fondurile deținute de compania aeriană rusă Aeroflot. Compania e controlată indirect de Vitaly Gennadyevich Savelyev, Mikhail Igorevich Poluboyarinov și Sergey Viktorovich Chemezov.

Este vorba despre reprezentanța companiei în România.

Vitaly Gennadyevich Savelyev este ministru al transporturilor în Rusia și președinte al Aeroflot. Igorevich Poluboyarinov este CEO al companiei, iar Sergey Viktorovich Chemezov este unul dintre apropiații lui Vladimir Putin, director general al Rostec, ce a lucrat în trecut pentru KGB.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: