Redactia.ro
Home » Știri » Cum îşi câştigă existenţa Monica Iacob Ridzi după ce a făcut 2 ani și 8 luni de închisoare în dosarul „2 Mai”

Cum îşi câştigă existenţa Monica Iacob Ridzi după ce a făcut 2 ani și 8 luni de închisoare în dosarul „2 Mai”

monica-iacob-ridzi

Fostul ministru al Tineretului şi Sportului Monica Iacob Ridzi, care a executat doi ani şi opt luni din pedeapsa de cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu, a fost pusă în libertate în noiembrie 2017. Ea a fost încarcerată la Penitenciarul Gherla.

Iacob-Ridzi a fost condamnată, în 2015, la cinci ani de închisoare în dosarul „2 Mai”.

Acum, este şefă de magazin

În prezent, Monica Iacob Ridzi este director general al unei firme din Petroșani, specializată în “comerț cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi și tutun”. Informația apare în ultima declarația de avere completată de soțul ei, Tiberiu Iacob Ridzi.

Conform declaraţiei lor de avere, soții Ridzi dețin un teren și o casă de locuit la Scărișoara, județul Olt, dar și un apartament în Petroșani. În conturi, ei au aproximativ 90.000 de lei, iar la bănci nu au datorii. Venitul anual încasat de Tiberiu Iacb Ridzi de la Primăria Petroșani a fost de 116.636 lei, adică 9.719 lei pe lună.

A fost judecată pentru abuz în serviciu

Monica Iacob-Ridzi a fost condamnată în 2015 la cinci ani de închisoare în dosarul „2 Mai”, în care a fost judecată pentru abuz în serviciu în formă calificată, fals intelectual şi participaţie improprie de acces fără drept la un sistem informatic.

Dar n-a fost singura pusă la zid în acel caz. Alături de ea, au fost judecate şi condamnate alte 11 persoane, foşti angajaţi ai ministerului Tineretului, administratori de firme, colaboratori.

Monica Iacob-Ridzi a fost găsită vinovată după ce procurorii DNA au acuzat-o că a plătit în 2009 servicii fictive unor companii preferenţiale, pentru organizarea manifestărilor de Ziua Tineretului, şi astfel a adus un prejudiciu de peste 600.000 de euro Ministerului Turismului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: