Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cum ne afectează, de fapt, schimbarea orei? Ce efecte se petrec în organismul nostru, după ziua de 25 octombrie

Cum ne afectează, de fapt, schimbarea orei? Ce efecte se petrec în organismul nostru, după ziua de 25 octombrie

Ora de iarna

Trecerea la ora de vară sau cea de iarnă este un lucru binecunoscut, pentru că are loc de două ori pe an. Totuși, puțini știu care sunt efectele pe care schimbarea orei le are asupra organismelor noastre. De fapt, acestea sunt atât de periculoase încât Comisia Europeană a decis ca ora de vară și cea de iarnă să nu mai existe, iar statele să adopte una dintre ele, pentru totdeauna.

Ce se întâmplă în organismul nostru atunci când se schimbă ora

Atunci când ora se schimbă, organismul nostru suferă, acesta se străduiește să se adapteze noului cotidian, iar efectele nu întârzie să apară. Astfel, specialiștii atrag atenția că organismul uman se adaptează noii schimbări abia după o săptămână, dar doar dacă avem un program de somn rezonabil și facem sport.

Din cauza schimbării orei, putem suferi de astenie, vertij, irascibilitate, anxietate, tulburări de concentrare. De asemenea, putem experimenta schimbări ale ritmului cardiac sau ale tensiunii arteriale. Numărul persoanelor cu probleme cardio-vasculare crește în acest interval cu 60%, arată studiile.

Ce spun specialiștii despre schimbarea orei

Specialiștii sunt de părere că România ar trebui să rămână la ora de iarnă, cea astronomică. Aceasta va începe de pe 25 octombrie.

„Ideea de a trece de la o oră la altă nu mi se pare deloc rezonabilă. Ideea de a rămâne la ora de iarnă, din punctul meu de vedere, mi se pare o varianta mai bună”, a explicat psihologul Mihaela Săhlean.

De altfel, psihologul a explicat ce se întâmplă, de fapt, în corpul nostru când se face schimbarea orei. Aceasta a explicat că există inclusiv un risc mai mare de accidente.

„Există persoane care simt o stare de iritabilitate mult mai mare, o stare de nervozitate, această stare de oboseală care nu este deloc trăită sau plăcut resimțită de aproape nimeni.

Există și un risc al acidentelor, în prima și a două săptămâna, de muncă, un risc mai mare al accientelor de circulație, toate confirmă, studiile făcut de cercetători de la universități diferite, din această eliminare acestei ore, din această trecere”, a spus Mihaela Săhlean.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: