Redactia.ro
Home » Știri » Cum păcălesc pedofilii copiii. Ar trebui să știe orice părinte metodele de ademenire ale pedofililor

Cum păcălesc pedofilii copiii. Ar trebui să știe orice părinte metodele de ademenire ale pedofililor

Cum păcălesc pedofilii copiii. Ar trebui să știe orice părinte metodele de ademenire ale pedofililor

Cum păcălesc pedofilii copiii. Cazul fetiței de 11 ani din Dâmbovița ucisă de un pedofil olandez, a tras un semnal de alarmă. Copiii lăsați singuri sunt în pericol. Pedofilii atacă atunci când părinții nu sunt atenți sau nu sunt lângă copiii lor. Specialiștii precizează că orice părinte ar trebui să cunoască comportamentul unui pedofil și metodele acestuia de ademenire.

Cum păcălesc pedofilii copiii. Ar trebui să știe orice părinte metodele de ademenire ale pedofililor

Copiii lăsați singuri sunt în pericol. Pedofilii atacă atunci când părinții nu sunt atenți sau nu sunt lângă copiii lor. Specialiștii precizează că orice părinte ar trebui să cunoască comportamentul unui pedofil și metodele acestuia de ademenire. Potrivit specialiștilor, pedofilii nu arată diferit față de alte persoane, din contră, aceștia sunt îngrijiți și sunt foarte apropiați de copii. Pentru a le câștiga încredere celor mici, aceștia au mici tentații la ei.

Cinci metode de ademenire ale pedofililor

Dan Antonescu, specialist criminolog, fost șef al Serviciului Omoruri al Poliției Capitalei precizează cinci metode prin care pedofilii își ademnesc victimele.

1.Principala metodă și cea mai clasică folosită de un pedofil este ademenirea cu dulciuri sau jucării. Aceștia atrag copiii în locuri liniștite și ascunse și îi abuzează. La final ori îi lasă acolo, ori îi amenință să nu spună. Copiilor le plac dulciurile și jucăriile, iar părinții ar trebui să le explice celor mici că un obiect oferit de un străin nu este un lucru bun.

2.Pedofilii folosesc bani, pentru a-i ademeni pe cei mici, și de multe ori este aplicată copiilor săraci. Aceștia sunt abuzați contra-cost.

3. O a treia metodă este răpirea de pe stradă. Aceeași metodă s-a folosit și în cazul fetiței de 11 ani din Dâmbovița. Potrivit specialistului criminolog, copilul este întrebat unde este o stradă sau cum se ajunge în anumite locuri, iar în momentul acela pedofilul i-a copilul de ceafă și îl aruncă în mașină. „Este foarte ușor să imobilizezi un copil cu o mână”, a mai explicat fostul șef de la Serviciul Omoruri al Poliției Capitalei.

4. Împrietenirea pe internet este o altă metodă de păcăleală. Pedofilii își fac conturi pe diferite rețele de socializare și îi ademenește astfel.

5. Împrietenirea la locul de joacă, întâlnită de multe ori în parcuri. Pedofilii se joacă cu copiii și îi ademensc spre locrui tot mai retrase, îi iau de mână și dispar cu ei.

Cazul de la Dâmbovița

Conform psihologului criminalist Liviu Chesnoiu, mulți pedofili dau târcoale școlilor, a parcurilor, a locurilor de joacă, în locurile unde copiii sunt nesupravegheați. Atunci și acolo, este momentul în care un pedofil acționează.

Psihologul criminalist susține că suspectul principal în cazul de la Dâmbovița, a premeditat totul. Suspectul olandez a acțioant în weekend, și știa când se va întoarce în Olanda, pentru că deja avea biletul luat.

Ce a zis: ”Mă duc în România. Acolo este sat fără câini, fac și am și dispărut”. Noi trebuie să schimbăm radical totul dacă vrem să nu mai avem astfel de victime”, este de părere psihologul Chesnoiu.

Părinții ar trebui să acționeze imediat

Părinții și cadrele didactice trebuie să le explice copiilor că nu trebuie să vorbească cu străinii. De asemenea, Liviu Chesnoiu susține că toți bolnavii ar trebui înregistrați, pentru a nu putea intra în țară ca și când totul ar fi în regulă.

Trebuie să luam listele lor de pedofili de acolo și să fim vigilenți când intră la noi în țară astfel de persoane. Pentru că poate nu se duce să viziteze castelul Peleș. Poate se duce să-și facă damblaua. Toți suntem vinovați de ce se întâmplă în țara aceasta pentru că nu luam nicio măsură”, a precizat Liviu Chesoiu.

Reamintim faptul că, vineri, Adriana, în vârstă de 11 din localitatea Gura Șuții, a dispărut după ce a ieșit d el școală. După două zile de căutări, polițiștii i-au găsit trupul neînsuflețit pe un câmp. Suspectul principal în acest caz este un bărbat olandez în vârstă de 46 de ani care a apărutut pe camerele de supraveghere din zona localității Gura Șuții. Se pare totuși, că suspectul nu va putea povesti de ce a făcut acest lucru, deoarece luni, acesta s-a sinucis intrând cu mașian într-un camion în Olanda.

Citeste si:Incredibil! Ce au găsit autoritățile în apartamentul închiriat de suspectul olandez

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: