Redactia.ro
Home » Știri » Cum poate un simplu ac sa salveze viața unei persoane în caz de accident vascular cerebral

Cum poate un simplu ac sa salveze viața unei persoane în caz de accident vascular cerebral

În lumea medicală modernă, unele soluții la probleme aparent insurmontabile pot părea incredibil de simple. Un exemplu perfect este cum un banal ac poate deveni instrumentul salvator în cazul unui accident vascular cerebral (AVC), dacă este utilizat corespunzător și rapid. Acest articol explorează cum puteți interveni în cel mai scurt timp folosind acest instrument.

Un accident vascular cerebral apare atunci când fluxul de sânge către o parte a creierului este blocat, cauzând moartea țesutului cerebral în zona afectată. Acesta este un eveniment medical grav care necesită intervenție imediată pentru a minimiza deteriorarea și a salva viața pacientului. În astfel de cazuri, timpul este esențial și fiecare secundă contează.

Este important de menționat că acest articol nu încurajează autodiagnosticarea sau autotratarea AVC. Dacă există suspiciunea unui accident vascular cerebral, trebuie apelat de urgență serviciul medical de urgență. Însă, cunoașterea acestei tehnici poate ajuta în situații de criză, când accesul la asistență medicală imediată este limitat sau imposibil.

Acupunctura, un domeniu al medicinei tradiționale chineze, folosește acul ca instrument principal. Într-o situație de criză, tehnica de acupunctură poate fi utilizată pentru a ajuta la salvarea unei persoane care suferă de un accident vascular cerebral. Acest lucru se face prin stimularea unor puncte de pe corp care sunt cunoscute pentru ameliorarea simptomelor specifice ale AVC.

Cum să procedați:

  1. Asigurați-vă că pacientul este într-un mediu sigur și stabil: În cazul unui AVC, pacientul poate avea o coordonare redusă și poate fi în pericol să cadă sau să se rănească. De asemenea, este esențial să se asigure că există suficientă lumină pentru a vedea clar.
  2. Identificarea punctului de acupunctură: Există un punct cunoscut sub numele de „Punctul de Urgență” sau GV26, situat într-o mică depresiune sub nas și deasupra buzei superioare. Stimularea acestui punct poate ajuta la restabilirea conștiinței și la ameliorarea simptomelor AVC.
  3. Utilizarea acului: Sterilizați acul cu o soluție dezinfectantă sau flacără înainte de utilizare. Apoi, inserați cu grijă acul în GV26, aproximativ 1mm adâncime, și rotiți ușor.

Această metodă nu înlocuiește necesitatea intervenției medicale de urgență și nu trebuie folosită ca prim și unic răspuns la un AVC. Este esențial să se sune imediat la 112 (sau la numărul de urgență local) și să se solicite ajutorul profesionist. Cu toate acestea, aceasta poate fi o soluție temporară pentru a ajuta la ameliorarea simptomelor în timpul așteptării ajutorului medical.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini