Redactia.ro
Home » Știri » Cum poți ajunge să lucrezi pentru Serviciul Român de Informații în 2021

Cum poți ajunge să lucrezi pentru Serviciul Român de Informații în 2021

Cum poți ajunge să lucrezi pentru Serviciul Român de Informații în 2021

Angajări SRI 2021.dacă și-ai dorit mereu o carieră în Serviciul Informațiilor, iată că aceasta este șansa ta!

Posturi libere SRI 2021. Unde este nevoie de angajați

Sunt mai multe posturi scoase la bătaie de Serviciul Român de Informații. Pentru cei care doresc să devină ofițeri operativ și analiștii trebuie să știi că pot face atât cursuri de licență, dar și costuri de master și postuniversitare.

Pentru cursurile de licență vârsta maximă este de 23 de ani și absolvenții trebuie să aibă diplomă de bacalaureat. Sunt scoase 30 de locuri pentru ambele tipuri de  ofițer. Pentru cursul de master profesional de ofițer operații și analiștii sunt scoase la bătaie 60 de locuri în total. La studiile de master cei de la SRI pun la dispoziție 32 de locuri la Academia Tehnică Militară Ferdinand I din București și nouă locuri la Academia Forțelor Terestre Nicolae Bălcescu. Și aici vârsta maximă este de 23 de ani.

Posturi libere SRI 2021. La ce joburi poți să aplici

Sunt mai multe posturi disponibile la SRI în 2021, puse la dispoziția doritorilor.

OFIŢERI OPERATIVI ŞI ANALIŞTI

Ofițerul operativ are misiunea importantă de a culege informații şi pentru aceasta trebuie să îşi poată crea acces în mediile cu relevanţă pentru securitatea naţională. La baza activităţii sale se află, în esență, abilitatea de a iniţia, dezvolta şi menţine relaţii de încredere cu surse secrete umane. Pentru a performa în această activitate, ofiţerul operativ trebuie să dea dovadă de inteligenţă socială şi comunicaţională superioară, atenţie distributivă, calm, echilibru, curiozitate, creativitate şi atenţie la detalii.

Ofițerul analist privește lumea, îi înțelege tendințele, îi descifrează relațiile de cauzalitate și îi anticipează evoluțiile. Mai exact, analistul evaluează informațiile culese de ofițerul operativ, sesizează schimbări şi tendinţe în manifestarea ameninţărilor, schiţează scenarii de evoluţie, evidenţiază implicaţii şi indică eventuale variante de acţiune în raport cu fiecare scenariu prognozat.

SPECIALIŞTI IT&C

înscrierea la concursul de admitere pentru locurile alocate Serviciului Român de Informaţii la cursurile de licență din domeniul tehnic în cadrul Academiei Tehnice Militare „Ferdinand I” din București (32 de locuri) şi Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” (9 locuri). Aceste cursuri de adresează atât elevilor aflați în clasa a XII-a, cât și absolvenților cu diplomă de bacalaureat, cu vârsta maximă de 23 de ani, care își doresc o carieră cu profil tehnic în domeniul securității naționale.

CUNOSCĂTORI DE LIMBI STRĂINE

Toate posturile vor fi ocupate în sistem concurenţial, procesul de selecţie presupunând promovarea mai multor etape / probe eliminatorii (ordinea acestora depinde de domeniul în care se face încadrarea):

evaluarea CV-ului transmis la hr@sri.ro;

interviuri de selecţie;

teste de evaluare a cunoştinţelor, a competenţelor profesionale şi a celor lingvistice, precum şi a unor aptitudini;

examinarea medicală;

verificări de securitate prevăzute de H.G. nr. 585/2002 pentru accesul la informaţii secrete de stat.

DETALII despre toate aceste posturi și despre admiterea la SRI se găsesc pe site-ul oficial al sri.ro.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: