Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cum poți face pâine în casă folosind bicarbonat de sodiu. Rețeta e simplă

Cum poți face pâine în casă folosind bicarbonat de sodiu. Rețeta e simplă

Pâine folosind bicarbonat de sodiu

Pâinea cu bicarbonat de sodiu  este foarte ușor de făcut, mai ales că o poți prepara dacă nu ai drojdie în casă . Aceasta este chiar și mai ușor de preparat, pentru că n-are nevoie de timp de dospire și nici de frământare prea multă, așadar este la îndemâna oricui să o prepare.

Pâine fără drojdie. Cum se prepară aceasta

Ți s-a întâmplat vreodată să nu ai drojdie în casă și să vrei să faci pâine? Iată că nu este imposibil să te bucuri de pâinea proaspătă din cuptor, chiar dacă nu ai drojdie în casă. Secretul este bicarbonatul de sodiu.  Iată cum se prepară, de fapt, rețeta de pâine cu bicarbonat de sodiu. Avem nevoie de puține ingrediente, așa că oricine o poate prepara fiind foarte la îndemână.

Listă ingrediente

500 g făină albă

1 linguriță bicarbonat de sodiu

400 g iaurt

1 linguriță sare

1 linguriță zahăr

Primul pas înainte de a începe să pregătim pâine și aluatul acesteia este să încălzim cuptorul la 180 °C. După aceea, ne ocupăm de crearea aluatului propriu-zis. Amestecăm ingredientele uscate, adică făina, sarea, bicarbonatul de sodiu, împreună cu zahărul și avem grijă să fie totul distribuit uniform.

Rețetă pâine cu bircabonat de sodiu

După aceea, ne putem ocupa de ingredientele umede și adăugăm iaurtul peste compoziția făcută anterior. Amestecăm cu furculița până aceasta se încheagă și începe să aibă consistența unui aluat moale.

Trebuie să ținem cont de faptul că în această compoziție de pâine nu trebuie să amestecăm foarte mult. După aceea, răsturnam aluatul pe blatul de lucru care trebuie presărat în prealabil cu făină, deoarece aluatul acesta este foarte lipicios.

Frământăm puțin aluatul cât să formeze o sferă consistentă. Pâinea obișnuită trebuie frământată foarte mult dar aceasta nu: cu cât o frământă mai mult cu atât ea va ieși mai tare și nu ne dorim asta.

Luăm o tavă de cuptor și o tapetam cu foaie de copt. Punem aluatul pentru pâine în tavă și îl crestăm cu un cuțit pentru o adâncime de 1 cm. Această tăietură este necesară pentru ca pâine să crească deoarece în cuptor își va dubla volumul. După aceea, punem imediat pâine în cuptor și o coacem 35 de minute până devine aurie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: