Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cum poţi să-ţi păstrezi tinereţea dacă bei acest suc! Scade şi tensiunea

Cum poţi să-ţi păstrezi tinereţea dacă bei acest suc! Scade şi tensiunea

Consumul de urzici e benefic primavara

Un aliment care conține foarte mult fier, și care este recomandat de medicii nutriționiști sunt urzicile. Au câteva avantaje incontestabile și vin cu o mulțime de beneficii pentru sănătatea organismului.

În acest an, primăvara a venit mai repede, drept pentru care în piețele din București, dar și în alte orașe din zona de sud a României, au apărut urzicile.

Ce beneficii au urzicile

Se spune despre urzici că „schimbă sângele”. Mai exact, curăță organismul de toxine și îl revigorează după o iarnă în care am consumat mai mult carne, carbohidrați și alimente procesate.

Urzicile sunt un adevărat medicament al naturii. Conțin vitamine (A, C, D, E, K), minerale (fier, potasiu, calciu, zinc, magneziu), antioxidanți, aminoacizi și flavonoide. Toate aceste „bogății” conferă urzicilor proprietăți diuretice, tonice, antiinflamatoare, antiseptice, antireumatice, remineralizante și detoxifiante.

Sucul de urzici acționează ca un antioxidant, protejând organismul de efectele nocive ale radicalilor liberi, printre care se numără riscul crescut de boli cronice și îmbătrânire prematură. Mai mult decât atât, sucul de urzici mai poate preveni conversia testosteronului în dihidrotestosteron, ceea ce ar putea reduce mărimea prostatei.

Sucul de urzici mai este eficient şi pentru persoanele cu tensiune arterială mărită, întrucât această plantă a fost utilizată încâ din cele mai vechi timpuri pentru scăderea tensiunii.

Cum faci sucul de urzici?

Urzicile se mai pot consuma sub formă de ceai sau în tot felul de mâncăruri. După ce au fost culese, se spală bine și se opăresc puțin în apă clocotită. Apoi se scot, se scurg, se toacă mărunt și se pot prepara cu ulei de măsline și usturoi, sau adăugate în rețete cu orez, cu legume.

Apa în care au fiert urzicile se bea cu miere și lămâie, fiind un ceai plin de nutrienți. Această infuzie se poate folosi și extern, ca remediu anti-mătreață, ori pentru tratarea inflamațiilor bucale și gingivale.

Un kilogram de urzici costă 40 lei

La o piață din București, un kilogram de urzici se vindea zilele trecute cu 40 de lei, dar din cauza ofertei mari, prețurile au scăzut.

”Zilele trecute, un kilogram de urzici se vindea cu 40 de lei, dar acum oferta a crescut și am redus prețul. Oamenii vin și cumpără. Mâncarea de urzici este foarte sănătoasă pentru organism”, a precizat o femeie care vindea urzici, într-una dintre piețele din București.

Gospodinele susțin că preferă să cumpere urzicile, la 30 lei/kg, deoarece ele sunt gata curățate, și nu mai trebuiesc decât să fie gătite.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: