Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cum poți scăpa de răceală în doar 24 de ore

Cum poți scăpa de răceală în doar 24 de ore

Cum poți scăpa de răceală în doar 24 de ore

După primele semne ale răcelii există în general două categorii de oameni: cei care apelează imediat la medicamente, soluții, spray-uri și cei care aleg să se izoleze și să se odihnească.

Există însă o soluție eficientă, testată și analizată care ne scapă de răceală în primele 24 de ore. Profesorul Ron Eccles, de la Universitatea Cardiff, este cel care a pus la punct această metodă-minune.

Acesta recomandă următoarele măsuri. La ora 7.00 dimineața persoana bolnavă trebuie să facă un duș cât mai fierbinte. Desigur, primul instinct atunci când te trezești este să mai stai în pat, însă Eccles spune că un duș fierbinte este soluția cea mai bună.

Datorită lui vei scăpa de senzația de frig cu care cel mai probabil te vei trezi. Apoi aburii îți vor elibera sinusurile. După aceea, la ora 8.00 ar fi bine să iei micul dejun care trebuie să fie copios.

Este foarte important ce mănânci la prima masă, mai ales dacă vrei să te vindeci cât mai repede. Alege un suc de portocale pentru abundența de vitamina C. Apoi, la fel de eficiente, vor fi fructele de pădure uscate sau cerealele, datorită conținutului de antioxidanți.

Cum poţi scăpa de răceală într-o zi

La ora 10.00 încearcă o baie de aburi locală, doar pentru față. Te va ajuta mult la desfundarea nasului sau a sinusurilor. Așa eviți și durerile de cap. Dacă simți nevoia, acum este momentul să apelezi la un paracetamol.

Chiar dacă nu îți stă gândul la așa ceva, încearcă totuși să ieși la aer în jurul orei 12.00. Îți vei face poftă de mâncare și îți vei întări sistemul imunitar. Nu trebuie să te gândești că ți se va face mai rău.

În următoarea oră, este timpul pentru prânzul format dintr-o salată mare, proaspătă și niște carne de pui cât mai slabă. Pe la ora 15.00, bea un ceai. Acesta te va ajuta să elimini mai bine mucozitățile acumulate.

La ora 18.00 trebuie să iei cina care să fie neapărat picantă pentru proprietățile antibacteriene. Poți apela la usturoi, ghimbir sau la ardei iute. Pe la ora 20 mai fă o baie fierbinte, relaxantă pentru mușchii încordați.

Culcă-te cât mai devreme, pe la 22, ca să ai timp să te odihnești complet.

Citeşte şi: Dropsurile pentru răceală şi gripă, periculoase pentru sănătate. Ce conţin, de fapt

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: