Toamna nu este altceva decât un sezon pregătitor pentru iarnă, în care gospodinele încearcă să conserve toate fructele și legumele din grădină, pentru a le avea peste iarnă. Dacă ești un adept al murăturilor, trebuie să știi cum se fac cei mai buni gogoșari dulci.
Cum se fac cei mai buni ardei murați. Rețetă simplă
Cui îi plac murăturile, trebuie să îi placă și să le gătească acasă. Acesta este cel mai bun mod de a te asigura că toate ingredientele sunt naturale iar tot ceea ce folosești este sănătos și nu se va altera pe timpul iernii. Până la urmă, acesta este scopul pregătirilor de toamna, de a avea la dispoziție tot ce ne dorim în vremea anotimpului rece, când nu se mai poate recolta nimic din grădinile țăranilor.
Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a face cea mai bună rețetă de gogoșari murați. Secretul acestora este că sunt un pic dulci, iar acel gust de oțet nu este pregnant sau deranjant.
Lista de ingrediente
gogoşari
rădăcina şi frunze de ţelină
hrean
morcov
varză roşie
conopidă
câteva boabe de struguri negri sau albi după gust
piper
boabe de muştar
foi de dafin
1 kg oţet pentru murături
1 kg zahăr
6 linguri sare grunjoasă pentru murături
2 plicuri conservant murături
Cum se prepară ardeii murați
Tot ce ai de făcut este să pui o oală la fiert cu oţetul, apa, sarea, plicurile de conservant şi zahărul, pe care trebuie să o lași să fiarbă.
Între timp, ocupă-te să cureți foarte bine legumele și taie-le bucăți mai mari. Poți folosi și conopidă pentru această rețetă. Punem legumele în borcan, alături de niște boabe de muștar, piper, niște foi de dafin.
Când compoziția de pe foc a dat în clocot, o luăm de acolo și o turnăm în borcane, folosindu-ne de un polonic. Gogoșarii se păstrează ăîn cămară, la rece!