Redactia.ro
Home » Stil de viață » Ingredientul secret pentru cele mai bune murături de toamnă. Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat atunci când faci castraveţi pentru iarnă

Ingredientul secret pentru cele mai bune murături de toamnă. Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat atunci când faci castraveţi pentru iarnă

Ingredientul secret pentru cele mai bune murături de toamnă

Murăturile reprezintă salata ideală în timpul perioadei de iarnă. Prepararea murăturilor nu este grea, câtă vreme aveți toate ingredientele pregătite.

Ingredientul secret pentru cele mai bune murături de toamnă. Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat atunci când faci castraveţi pentru iarnă

În fiecare an, gospodinele prepară murăturile pentru iarnă, iar pentru asta folosesc un ingredient special pentru ca acestea să se mențină tari multe luni la rând. Așadar, pentru a obține murături bune, ai nevoie de aceste ingrediente speciale:

Sarea, este foarte importantă în prepararea murăturilor pentru perioada răcoroasă. Acestea nu pot fi obținute cu orice tip de sare, de aceea nu este indicat să se folosească sarea iodată, pentru că se vor strica. Pentru murături, este nevoie de o sare specială pentru acestea.

De asemenea, condimentele sunt un ingredient importnat în preparea acestor delicatese. Acestea împiedică baxteriile rele să se înmulțească și să strice murăturile. Totodată, este obligatoriu folosirea hreanului, usturoiului, semințelor de muștar și a mărarului uscat.

Murături de tot felul

Ingrediente:

  • 1kg varză albă
  • 500g morcovi
  • 500g castraveţi
  • 500g gogonele
  • 200g ţelină
  • 200g ceapă
  • 400g ardei roşii
  • 100g ardei verzi sau galbeni
  • 10 frunze de dafin
  • o lingură cu piper boabe
  • o lingură cu coriandru boabe
  • o linguriţă cu chimen
  • o măciulie de usturoi (curăţată)
  • o lingură cu muştar boabe
  • o lingură cu seminţe de mărar(sau o crenguţă)
  • o crenguţă de cimbru
  • ardei iute opţional

Mod de preparare:

Se curăță legumele, după care se pune câte o lingură de sare și zahăr și se amestecă. Se lasă două ore, apoi se clădește în borcan cu tot cu zeamă.

Se adaugă oțetul și bicarbonatul, se toarnă peste legume și se leagă. În cazul în care se pun și gogoșari, este ideal să fie înțepați pentru a pătrunde zeama în interiorul lor.

De asemenea, trebuie asigurat foarte bine capacul pentru a nu fi deschis, pentru a nu face floare pe parcurs.

Ingrediente pentru zeamă:

  • 4l de apă rece
  • 500ml de oţet
  • 250g de zahăr
  • 160g de sare
  • 1 lingură rasă de praf de sulf
  • 1 linguriţă rasă de Kalcium-Klorid
Etichete: