Redactia.ro
Home » Știri » Cum putem scăpa de pandemia de coronavirus. Medicul Streinu-Cercel propune testarea în masă

Cum putem scăpa de pandemia de coronavirus. Medicul Streinu-Cercel propune testarea în masă

Cum putem scăpa de pandemia de coronavirus.

Cum putem scăpa de pandemia de coronavirus. Specialistul Adrian Streinu Cercel a venit cu o propunere prin care România ar putea scăpa de pandemia de coronavirus. Medicul propune testarea în masă a populației țării, pentru ca infecția să nu se mai transmită.

Cum putem scăpa de pandemia de coronavirus. Medicul Streinu-Cercel propune testarea în masă

Cum putem scăpa de pandemia de coronavirus. În ultima perioadă numărul de infectări cu noul coronavirus a crescut considerabil, iar autoritățile au impus noi restricții. Medicul Adrian Streinu-Cercel a venit cu o nouă propunere pentru ca România să scape de pandemie.

Aflat la Biblioteca Națională din București, unde are loc ”Maratonul vaccinării pentru viață”, a mărturisit că are câteva propuneri, pe care, spune el, dacă autoritățile le-ar pune în practică, șansa românilor de a nu mai pierde lupta cu virusul, ar fi mai mare. Medicul îi îndeamnă pe români să nu renunțe la masca de protecție, dar și să meargă să se vaccineze. Totodată, președintele Comisie de sănătate din Senat susține că dacă epidemiologii ar ieși în stradă pentru a testa fiecare cetățean în partem riscul infectării, transmiterii virusului în societate ar putea să nu mai existe. Ar trebui luate o serie de măsuri prin care să se încerce limitarea transmiterii acestui virus, ba mai mult decât atât, să începem să testăm la fiecare scară de bloc, în aşa fel încât să dăm oamenilor o şansă de a fi diagnosticaţi din prima, pentru că la un diagnostic precoce, şansa de supravieţuire creşte considerabil”, a afirmat Adrian Streinu-Cercel, informează DIGI24.

De asemenea, medicul a declarat că dacă acest lucru nu va avea loc în următoarele zile, România va fi învinsă de coronavirus. „Oamenii din domeniul epidemiologiei trebuie să coboare în stradă pentru a preveni transmiterea virusului din om în om. Vreţi să scăpăm mai uşor şi fără victime, asta va trebui să facem. Atunci ne vom limita la ceea ce avem şi să nu ne mirăm”, a mai spus medicul.

România va suporta cheltuielile privind repatrierea pacienților infectați cu COVID-19

Potrivit hotărârii adoptate, Ministerul Afacerilor Externe, prin misiunile diplomatice și oficiile consulare din străinătate, va asigura plata cheltuielilor de repatriere în România a persoanelor infectate cu COVID-19 care au făcut obiectul transferării la unități spitalicești din străinătate pentru:

  • transportul persoanelor care au fost externate în urma deciziei medicale de specialitate de la unitatea spitalicească din străinătate, inclusiv în cazul în care se impune repatrierea asistată medical;
  • asigurarea utilităţilor de primă necesitate pe perioada transportului, cum ar fi, dar fără a se limita la: hrană, îmbrăcăminte, medicamente, asistenţă medicală în regim de urgenţă;
  • transportul în România al persoanelor decedate în străinătate;
  • formalităţile specifice întreprinse de către misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României pentru procurarea de documente, care includ, fără a se limita la acestea, acte de stare civilă străine, traduceri, apostilare/supralegalizare, dacă autorităţile străine competente percep anumite taxe sau tarife, după caz.

De asemenea, se propne ca pentru asigurarea fondurilor necesare pentru plata cheltuielilor de repatriere în România a persoanelor infectate să fie alocate, la nevoie, Ministerului Afacerilor Externe sumele necesare din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: