Redactia.ro
Home » Știri » Cum puteți ieși din țară cu o mașină în leasing. De ce acte ai nevoie dacă pleci în vacanță

Cum puteți ieși din țară cu o mașină în leasing. De ce acte ai nevoie dacă pleci în vacanță

Cum puteți ieși din țară cu o mașină în leasing

În această perioadă este sezonul vacanțelor, a excursiilor și mulți români se gândesc să se deplaseze cu mașina în sau în afara României.

Dar, multe persoane au problema de a nu a fi proprietarii de mașini, iar pentru acest lucru trebuie să se știe că sunt necesare anumite documente care le permite să circule cu mașinile în condiții normale.

Cum puteți ieși din țară cu o mașină în leasing

În această perioadă, multe persoane își iau concendiu pentru a merge în vacanțe cu cei dragi, iar de cele mai multe ori, se dorește să se circule cu mașina.

Însă, există o problemă pentru cei care nu sunt proprietarii de mașină. Așadar, trebuie știut faptul că este nevoie ca cei care vor dori să meargă cu mașina în vacanță, să aibă la ei anumite documente.

Potrivit informațiilor publicate de Poliția de Frontieră, în situția în care anumite persoane se află la volanul unui mijloc de transport, pe care nu îl dețin, trebuie să dețină pe lângă documentele mașinii, o procură legalizată din partea proprietarului mașinii sau a firmei de leasing, în care este scris acordul pentru efectuarea călătoriei în altă țară.

De asemeneam trebuie reținut faptul că Poliția de Frontieră nu solicită conducătorului auto documente din care să reiasă raporturile judiciare dintre acesta și proprietarul mașinii, iar procura nu este necesară la controlul de trecere a frontierei, doar pe teritoriul țării unde persoanele respective se deplasează.

De ce acte ai nevoie dacă pleci în vacanță?

Așadar, la frontieră, persoanele de la volanul mașinii trebuie să aibă asupra lor cartea de identitate sau pașaportul și permisul de conducere, documentele mașinii și Cartea Verde care este asociată poliției de asigurare pentru răspundere limitată RCA.

De asemenea, la controlul de frontieră este verificată valabilitatea documentelor, permisul de conducere, certificatul de înmatriculare valabil al autoturismului, Cartea Verde și documentul care atestă efectuarea inspecției tehnice periodice trebuie prezentate în original.

În cazul în care se circulă în afara spațiului Uniunii Europene, Poliția de Frontieră Română recoamndă să se solicite reprezentanților diplomatice ale statelor respective cu privire la modul în care este reglementat aspectul referitor la justificarea dreptului de a conduce un autoturism care nu este înmatriculat pe numele conducătorului auto.

În situția în care se circulă în statele UE, autoritățile pot verifica în cazul în care suspectează un lucru în ceea ce privește autovehiculul condus, dar fără a se refuza intrarea sau interzicerea circulației pe teritoriul statelor respective.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: