Redactia.ro
Home » Știri » Cum rămâi fără bani când scoți cash de la bancomat. Atenție, așa se fură în București!

Cum rămâi fără bani când scoți cash de la bancomat. Atenție, așa se fură în București!

Polițiștii atrag atenția că hoții și-au dezvoltat metodele de furt din bancomate. De fapt, deveniţi victime fără să vă daţi seama, poate.

Un bărbat din Bucureşti a fost prins de poliţişti, după ce a găsit metoda prin care să fure bani din bancomate de fiecare dată când clienţii băncilor făceau retrageri.

Dispozitiv pe fanta de ieşire a banilor

Cum vă lăsa hoţul fără bani? El a montat un dispozitiv artizanal pe fanta ATM-ului respectiv. Practic, la eliberarea banilor, aceştia rămâneau blocaţi în aparat. Victima se îndepărat de bancomat, pentru a intra în bancă, probabil, în timp ce hoţul scotea banii şi fugea.

La data de 1 septembrie 2023, poliţişti din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigații Criminale – Sector 5, pun în executare un mandat de percheziție domiciliară, în Municipiul București, într-un dosar penal privind săvârșirea mai multor infracțiuni de furt calificat (7 acte materiale).

În fapt, la data de 23 iulie 2023, Secția 20 Poliție a fost sesizată, prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că, în timp ce a retras bani de la un bancomat, situat la o adresă din Sectorul 6, i-ar fi fost sustrași o parte din ei, prin montarea unui dispozitiv artizanal pe fanta ATM-ului respectiv.

Ulterior, la data de 31 iulie 2023, la nivelul Serviciului Investigații Criminale – Sector 5, a fost înregistrată plângerea unui alt bărbat, care sesiza faptul că, imediat după ce a retras 4.000 de lei, de la un bancomat, situat la parterul unui bloc din Sectorul 5, a constatat faptul că pe fanta de ieșire este montat un dispozitiv care a blocat o mare parte din bani, aceștia fiind, ulterior, recuperați de bărbat prin intermediul băncii aferente.

Din datele și probele administrate în cauză, de către polițiștii serviciilor de investigații criminale – Sectoarele 5 și 6, a rezultat presupunerea rezonabilă că, bănuit de comiterea faptelor este un bărbat, în vârstă de 43 de ani„, au anunţat poliţiştii.

Infractorul a fost depistat

„În urma extinderii cercetărilor, s-a stabilit că bănuitul ar fi sustras diverse sume din bancomate, prin montarea unui dispozitiv peste fanta de eliberarea a numerarului, în sarcina acestuia fiind stabilite 2 astfel de fapte comise în Sectorul 5, iar alte 5 ar fi fost săvârșite în Sectorul 6.

În vederea completării materialului probator, la data de 1 septembrie 2023, cu sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, a fost pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, fiind identificate și ridicate mai multe bunuri de interes în cauză.

De asemenea, bănuitul a fost depistat, urmând a fi condus la audieri, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Cercetările sunt continuate de către Serviciul de Investigații Criminale – Sector 5, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat ( 7 acte materiale)„, se mai arată într-un comunicat al Poliţiei Capitalei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: