Redactia.ro
Home » Homepage » Cum s-a îmbrăcat Carmen Iohannis la dineul oferit de Letizia și Felipe ai Spaniei la Summitul NATO

Cum s-a îmbrăcat Carmen Iohannis la dineul oferit de Letizia și Felipe ai Spaniei la Summitul NATO

GALERIE FOTO (3)Carmen Iohannis, la dineu oficial

Carmen Iohannis este la summit-ul NATO de la Madrid împreună cu soțul ei, Klaus Iohannis. Ei au mers la dineul oferit de Letizia și Felipe ai Spaniei. Iată ce ținută a purtat Prima Doamnă a României la acest eveniment și prin ce s-a evidențiat.

Cum s-a îmbrăcat Carmen Iohannis la dineul oferit de Letizia și Felipe ai Spaniei la Summitul NATO

Carmen Iohannis, soția președintelui României, se află împreună cu acesta la Madrid, unde NATO va face cele mai importante schimbări de după Războiul Rece. Analiștii îl numesc un „summit răscruce” în istoria de 73 de ani a Alianței Nord-Atlantice.

În mod normal, dineul presupune ca invitații să își facă apariția eleganți, în niciun caz prea casual, astfel că ar fi de preferat ca ținutele să fie mai degrabă clasice, sobre, în culori închise.

Carmen Iohannis, se știe, preferă mai degrabă ținutele colorate, iar rochiile sau fustele pe care le poartă să nu îi acopere genunchii.

Seara trecută, Carmen Iohannis și Klaus Iohannis au mers la dineul oferit de Regina Letizia și de Regele Felipe ai Spaniei, chiar la Palatul Regal. Așa se face că Prima Doamnă a României a ales să îmbrace o ținută în stilul caracteristic, mai ales, o rochie colorată, roz, cu aspect lucios, deasupra genunchilor, în contrast cu rochia neagră, monocromă și lungă, mai sobră, a Reginei Letizia a Spaniei.

Soții Iohannis, la dineul oferit de Letizia și Felipe ai Spaniei la Summitul NATO
Sursa foto: presidency.ro

În picioare, Carmen Iohannis a avut sandale nude descoperite, cu baretă, în timp ce soția Regelui Felipe al VI-lea a purtat pantofi negri cu toc înalt. Dintre cele două, Carmen Iohannis s-ar îndepărta astfel într-o oarecare măsură de ceea ce înseamnă etichetă la un dineu oficial.

Soții Iohannis, la dineul oferit de Letizia și Felipe ai Spaniei la Summitul NATO
Sursa foto: presidency.ro

De ce summitul NATO de la Madrid este unul istoric. Stoltenberg: „Partenerii europeni și americani din NATO plătesc un preț, nu are sens s-o negăm”

Jens Stoltenberg, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, a declarat în cadrul summit-ului NATO de la Madrid: „Este în interesul nostru să sprijinim Ucraina. Lumea noastră, a aliaților din NATO, ar fi mult mai nesigură și instabilă dacă Putin câștigă acest război. Partenerii europeni și americani din NATO plătesc un preț, nu are sens s-o negăm, dar acest preț ar fi mult mai mare dacă Putin scapă nepedepsit pentru folosirea forței împotriva unui stat independent”.

„Este primul summit NATO organizat într-o Europă însângerată de război”, a spus Javier Solana, fost secretar general al NATO.

Summitul de la Madrid este catalogat ca fiind unul istoric pentru că aici se va rescrie conceputul strategic, documentul care stă la temelia funcționării alianței. Deși inițial era formulat mai vag, din negocieri a rezultat ca Rusia trebuie definită ca o amenințare directă asupra securității transatlantice. În același document se va recunoaşte pentru prima dată importanță Mării Negre, iar statele aliate se vor obliga să aibă planuri de apărare regionale în locul celor naționale, a scris Pro TV.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: