Te-ar putea interesa și:
Fie că dăm startul unei zile solicitante la birou, și vrem să facem față cu brio, fie că suntem îndrăgostiți, pur și simplu, de gustul ei, cafeaua este acel ceva mult necesar în viața multora dintre noi. Ei bine, pentru cei interesați, există 10 trucuri simple care te ajută să faci cea mai bună cafea. Haideți să le trecem în revistă împreună și să vedem pe câte dintre ele le știați!
Cum să faci cea mai bună cafea? Ingredientele necesare:
- Nu folosi orice zahăr pentru a o îndulci. Puțini știu că poți obține un gust deosebit al cafelei dacă adaugi o linguriță de zahăr de trestie. Cum procedezi? Amesteci lingurița de zahăr de trestie cu cafea, la foc mic, apoi adaugi apă. Zahărul caramelizat va da o savoare deosebită cafelei tale.
- Scapă de zaț adăugând o linguriță de apă rece peste cafeaua proaspăta. Lasă 1 minut să acționeze, apoi varsă în ceașcă. Așa nu va mai fi nevoie s-o filtrezi.
- Dacă vrei să te bucuri de ice coffe, fă-o altfel. Nu pune cuburi de gheață peste cafea, căci gheața se va topi și lichidul obținut va rămâne fără savoare. Fă invers! Fă-ți cafea, răcește-o, apoi toarn-o în forma de cuburi de gheață și pune-o la congelator. Scoate la nevoie și toarnă peste lapte. Va avea un gust deosebit!
- Nu te feri de condimente. Pune nucșoară, cardamon ori chiar scorțișoară, care favorizează și digestia.
- Pune sare. Da, nu e o glumă, 2-3 cristale de sare în cafea va face gustul de cafea mult mai puternic.
10 trucuri simple pentru o cafea mai bună
- Pentru un gust mai desăvârșit, dă-o în clocot de trei ori, de fiecare dată îndepărtând spuma.
- Fă din cafea… înghețată. Sunt o mulțime de rețete care te ajută să realizezi cea mai delicioasă înghețată de cafea pornind de la o… simplă ceașcă de cafea.
- Pentru o textură mai onctuosă, adaugă o linguriță de unt atunci când e pe foc.
- Pentru un gust mai bun, încălzește ibricul jumătate de minut, înainte să pui apă și cafea.
- Adaugă cardamon pentru a obține o cafea fără… cafeină! Condimentul face ca proprietățile cafelei să se diminueze.