Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cum să faci cei mai gustoși cartofi la cuptor. Ingredientul secret

Cum să faci cei mai gustoși cartofi la cuptor. Ingredientul secret

O gospodină a dezvăluit secretul celor mai delicioși cartofi la cuptori, pregătiți cu cinci ingrediente. Poate că nu e cea mai perfectă rețetă de cartofi rumeniți la cuptor, însă este, cu siguranță, cea mai delicioasă, spune gospodina. Ea a dezvăluit rețeta pe o rețea de socializare, unde a primit aprecieri din partea prietenilor ei virtuali. 

 

Ingrediente cartofi la cuptor

Aveți nevoie de următoare ingrediente:  cartofi, făină, usturoi, rozmarin și untură de gâscă.

Mod de preparare – cartofi la cuptor

Se încălzește cuptorul pe 200 de grade C. Se fierb cartofii și se scot cât sunt tari, apoi se dau prin făină. Puneți cartofii într-o tigaie cu untură de gâscă încinsă și prîjiți-i pe ambele părți. Adăugați rozmarin și usturoi și puneți cartofii timp de 20 de minute la cuptor.

Cartofii se lasă ulterior la cuptor pentru încă 5-10 minute. Se pot servi cu salată sau după preferințe.

Cartofii la cuptor sunt una dintre cele mai bune variante atunci când avem un musafiri și vrem să gătim ceva rapid, dar și să-l impresionăm. Astfel pe lângă o porție de cartofi, mai putem adăuga ori o porție de carne și salată sau doar o salată și masa este gata.

 

Românii sunt printre cei mai mari consumatori de cartofi din Europa

Cu o cantitate de 94 kg pe an, din care, însă, mai mult de 20 de kilograme sunt cartofi de dimensiuni mari, aduşi la preţuri foarte mici din import, de proastă calitate din punct de vedereculinar, potrivit Federaţiei Cartofului.

„Românul consumă, în medie, 94 de kilograme de cartofi pe an. Cartoful este a doua pâine a românului. Din păcate, însă, din cauza nivelului scăzut de trai, mulţi români mănâncă cartofii cu pâine. Când mănânci cartofi, nu mai trebuie să mănânci pâine, pentru că îngraşă”, a declarat într-un comunicat de presă, Gheorghe Boţoman, preşedintele Federaţiei Naţionale a Cartofului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: