Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cum să faci cel mai pufos pandişpan cu mere? Reţeta simplă, fără pic de praf de copt

Cum să faci cel mai pufos pandişpan cu mere? Reţeta simplă, fără pic de praf de copt

Pandișpan cu mere

Pandișpanul este poate cea mai simplă rețetă de prăjitură. Ai nevoie de doar câteva ingredinte și de puțină răbdare cât acesta trebuie să stea la cuptor. Totuși, dacă vrei să ridici șatefat, poți încerca să adaugi fructe la acest pandișpan.

Rețetă de pandișpan cu mere. De ce ingrediente ai nevoie

Pandișpanul este bun și simplu, dar dacă îi adaugi și niște mere gustoase, atunci este o rețetă de prăjitură pe care merită să o încerci. Nu ai nevoie de multe ingrediente și nici de niște calități prea mari de bucătar, pentru că aceasta rețetă de pandișpan este extrem de ușor de făcut.

Lista de ingrediente

Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru această rețetă de pandișpan cu mere.

  • 300 g făină
  • 750 g mere
  • 300 g zahăr
  • 50 g stafide
  • 50 g nuci
  • un ou
  • un plic cu praf de copt
  • scorţişoară măcinată

Cum se pregătește pandișpanul cu mere

Mai întâi, pentru a începe această rețetă gustoasă, trebuie să spălăm foarte bine merele. Apoi, le curățăm coaja și le dăm pe răzătoare, pentru că nu vrem să avem bucăți prea mari de fructe în pandișpanul nostru.

După ce am ras merele, punem zahărul, praful de copt, oul și scorțișoara și amestecăm totul într-un bol curat.

Ne ocupăm și de nuci, pe care trebuie să le tăiem bucăți mici și le punem peste mere cu stafide și făina. Trebuie să amestecăm această compoziție ușor, cu o spatula printr-o mișcare de sus în jos, ca să o aerăm. Acesta este secretul pentru cel mai bun pandișpan.

Tapetăm o tavă cu făină, pentru ca prăjitura să nu se prindă, și punem în ea toată compoziția. Preîncălzim cuptorul și acoperim tava cu o folie de aluminiu. Lăsăm prăjitura să se coacă timp de 40 sau 50 de minute.

Când este gata, pune pandișpanul la răcit și apoi l poți felia și servi. Poftă bună!

Loading...